Todistajan sieppauksesta vaadittiin kovia tuomioita

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta kolmelle miehelle, jotka viime kesäkuussa pahoinpitelivät ja pitivät vankinaan tamperelaismiestä.

Kolmikkoa syytettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Jutun syyttäjä Jari Kukko kertoi oikeudenkäynnin jälkeen, että mieskolmikko pääosin kiisti syyllisyytensä epäiltyihin rikoksiin.

Yksi syytetyistä miehistä oli alun perin käräjillä rattijuopumuksesta ajettuaan autoa huumeiden vaikutuksen alaisena. Uhrin oli tarkoitus todistaa oikeudenkäynnissä tätä vastaan.

Syyttäjän mukaan kolmikko tunkeutui tamperelaismiehen asuntoon oikeudenkäyntiä edeltävänä yönä. Heti oven avaamisen jälkeen miehet olivat sumuttaneet uhrinsa kasvoille kaasusumuttimella. Päästyään sisään asuntoon kolmikko kaatoi miehen asunnon lattialle ja aloitti pahoinpitelyn ja uhkailun. Maassa makaavaa miestä potkittiin ja lyötiin ja häneen käytettiin ainakin neljä kertaa sähkölamautinta, syyttäjä kertoi. Yksi pahoinpitelijöistä piti myös veistä miehen kaulalla.

Pahoinpitelyn päätteeksi miehet sitoivat uhrin kädet ilmastointiteipillä selän taakse ja teippasivat samalla teipillä myös hänen suunsa. Kolmikko kietoi uhrinsa pussilakanan sisään ja kantoi tämän autoon.

Kolmikko varasti syyttäjän mukaan uhrinsa luota muun muassa taulutelevision, kaksi kannettavaa tietokonetta ja saunakiulun.

Kuormaliinoilla kiinni pöydässä

Miehet ajoivat Tampereelta Sastamalaan, jossa yksi sieppaajista asui. Uhri matkasi ensin takapenkillä ja myöhemmin peräkontissa.

Syyttäjä kertoo, että perillä yksi sieppaajista jatkoi uhrin pahoinpitelyä lyömällä tätä useita kertoja päähän.

Siepattu vietiin talon ulkorakennukseen, jossa sieppaajat sitoivat hänet kuormaliinoilla kiinni pöytään. Uhri oli sidottuna yli puoli vuorokautta, ja häneltä muun muassa kysyttiin pankkikortin tunnusluvut. Tunnuslukujen avulla kolmikko nosti uhrin tililtä 600 euroa, jonka he jakoivat keskenään, syyttäjä väittää.

Kolmikko yritti nostaa uhrin nimissä myös 3000 euron pikavipin, mutta tämä jäi yritykseksi, koska lainaa ei ehditty myöntää.

Jutussa annetaan kansliatuomio 19. syyskuuta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat