Mainos

Tivoli Sariola pahoittelee romaniperheen kohtelua– työntekijä myöntää tehneensä "valtavan virheen"

Tivoli Sariolan työntekijää epäillään kunnianloukkauksesta viime viikonloppuna sattuneessa tapauksessa, jossa työntekijä soitti nöyryyttäväksi koettua musiikkia romaniperheen kuullen. Toimitusjohtaja Ville Sariola pahoittelee tapausta syvästi.

Tilanne tapahtui viime viikonloppuna tivolin vieraillessa Joensuussa, kun asiakkaana ollut romaniperhe kuuli laitteeseen mennessään soitettavan rasistiseksi luokiteltua kappaletta. Perhe koki laitteen käyttäjän ilveilleen heidän kustannuksellaan.

Tivoli Sariolan tiedotteen mukaan tivolin yhteisten arvojen, sääntöjen ja toimintaohjeiden mukaan tivolilla ei hyväksytä syrjivää tai muuten loukkaavaa toimintaa missään muodossa, ja näiden sääntöjen rikkomisesta seuraa aina automaattisesti sanktioita ja vakavia toimenpiteitä.

"Yksikin kerta syrjivää käytöstä on liikaa"

Tivolin toimitusjohtaja Ville Sariola pahoittelee tiedotteessa asiaa syvästi koko Tivoli Sariolan puolesta.

– Tähän suhtaudutaan meillä äärimmäisellä vakavuudella, yksikin kerta syrjivää käytöstä on liikaa. Olemme käsitelleet asiaa yhteisesti henkilökunnan kanssa ja kaikki ovat yksimielisiä siitä, ettei tällaista voi enää koskaan tapahtua. Olemme tapahtuneesta erittäin pahoillamme.

Sariola kertoo, että myös laitteen työntekijä on asiasta pahoillaan ja myöntää tehneensä valtavan virheen.

Lisäkoulutusta työntekijöille

Tivoli on esittänyt anteeksipyyntönsä loukatulle romaniperheelle. Tivoli Sariolassa on tapauksen jälkeen käyty läpi yhteisiä sääntöjä ja työskentelyohjeita, ja henkilökuntaa on tarkoitus kouluttaa lisää pian.

– Tulemme tässä koulutuksessa käsittelemään syrjintä- ja yhdenvertaisuuskysymyksiä ja kyseisen asiakkaan luvalla käymme myös heidän kokemuksiaan tässä läpi, Sariola kertoo.

Hän painottaa, että asian jatkoselvitys tapahtuu asianomaisten välillä.

– Emme voi yrityksenä kommentoida asiaa tämän enempää ja toivomme, että asianomaiset saisivat käsitellä asian rauhassa ja selvittää mitä on tapahtunut.

Asiasta noussutta kohua Sariola pitää täysin ymmärrettävänä, mutta muistuttaa että Tivoli Sariola on jatkossakin paikka, johon kaikki ovat tervetulleita.

Korjattu jutun ingressiä 20.6. klo 8.10: Epäiltynä on tivolin työntekijä, ei koko tivoli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.