Nyt puhuu Järvisydämen toimitusjohtaja: Romaniseurueen käännyttäminen oli "työntekijän inhimillinen virhe" – "Teimme virheen ja kannamme siitä vastuun"

4:01
Video: Järvisydämen toimitusjohtaja otti kantaa romaniseurueen saamaan, syrjivään palveluun – näin kylpylä aiemmin kommentoi tapahtunutta

Järvisydämen toimitusjohtajan mukaan romaniperheen käännyttäminen Järvisydämessä oli työntekijän tekemä inhimillinen virhe. 

Järvisydän nousi sunnuntaina isosti uutisotsikoihin sosiaalisessa mediassa levinneen videon vuoksi. Videolla Rantasalmella sijaitseva Hotel & Spa Resort Järvisydän -kylpylä ei päästänyt kolmen naisen ja viisivuotiaan tytön romaniseuruetta sisään kylpemään.

Järvisydämen toimitusjohtaja Markus Heiskasen mukaan kylpylän vastaanottotiskillä ollut työntekijä oli tehnyt inhimillisen virheen sanoessaan, ettei kylpylään ei päästetä romaneja.

– Teimme virheen asiakaspalvelussa romaniasiakkaiden kohdalla. Kyse oli kovassa paineessa olleen työntekijän inhimillinen virhe. Hän huomasi heti tapauksen jälkeen itsekin sanoneensa väärin ja on tapauksesta äärimmäisen pahoillaan, toimitusjohtaja kirjoittaa kylpylän Facebook-sivulla. 

"Teimme virheen ja kannamme siitä vastuun"

Heiskanen pyytää Facebook-kirjoituksessaan työntekijän käytöstä anteeksi ja toteaa, että kylpylässä tehdään tulevaisuudessa lujemmin töitä sen eteen, jotta Järvisydämen toiminta on jatkossa entistäkin avoimempaa ja läpinäkyvämpää. 

– Kehitämme asiakaspalvelua entistä enemmän, jotta tällainen toiminta ei pääse koskaan toistumaan, Heiskanen vakuuttaa. 

Samalla Heiskanen toivoo, että pois käännytetyt asiakkaat ottaisivat Järvisydämeen yhteyttä, jotta ikävä tilanne saataisiin selvitettyä.

– Teimme virheen ja kannamme siitä vastuun, Heiskanen toteaa. 

– Ja sanottakoon se vielä kerran ja selvästi: Järvisydämeen ovat tervetulleita kaikki matkailijat. Emme hyväksy minkäänlaista rasistista, syrjivää tai epätasa-arvoista toimintaa

Järvisydän joutui poistamaan sunnuntaina Facebookissa julkaisemansa vastineen sen kirvoittamien asiattomien viestien vuoksi. Voit lukea kylpylän julkaisemasta vastineesta enemmän täältä.

Voit lukea Facebook-julkaisu kokonaisuudessaan alta:

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja