Mainos

Tiukat turvatoimet demokraattien kokouksessa USA:ssa

Yhdysvaltain demokraattien puoluekokous kerää Bostoniin 35 000 kokousvierasta. Turvatoimet ovat alueella äärimmäisen tiukat.

Yhdysvaltain demokraattien puoluekokous Bostonissa käydään ennennäkemättömin turvatoimin. Poliisi on sulkenut useita kortteleita ja tekee tarkastuksia paikallisliikenteessä. Lisäksi hävittäjät valvaovat alueen ilmatilaa. Järjestäjät ovat varautuneet sekä ulkomaisten terroristien että kotimaiset anarkistien iskuihin.

Demokraattien puoluekokous on ensimmäinen näin suuri poliittinen tilaisuus kolmen vuoden takaisten terrori-iskujen jälkeen.

Kokouksessa vahvistetaan John Kerryn presidenttiehdokkuus. Äänestyksen pitäisi olla läpihuutojuttu. Bostonin kokouksen tärkeimpänä tehtävänä onkin markkinoida puoluetta ja Kerrya amerikkalaiselle suurelle yleisölle.

Bostonissa on paikalla yli 10 000 toimittajaa ja kuvaajaa. Valitsijamiehille ja politiikassa eteenpäin pyrkiville nelipäiväinen kansanjuhla on poikkeuksellinen mahdollisuus päästä esille.

Kokouksen aikana järjestetään lukuisia oheistapahtumia. Kokous tarjoaa myös viimeisen mahdollisuuden rahankeruuseen: Bostonin jälkeen Kerry saa lain mukaan kampanjoida enää valtion vaalituen turvin marraskuun vaaleihin saakka.

Kerry pitää linjapuheen

Kokouksen puhujina on suuri joukko eturivin demokraatteja mukaan lukien entiset presidentit Bill Clinton ja Jimmy Carter.

Myös Kerryn ja varapresidenttiehdokas John Edwardsin vaimot ja tyttäret käväisevät päälavalla.

Kokous huipentuu torstaina Kerryn pitämään linjapuheeseen. Se on otsikoitu "vahvempi kotimaassa, arvostettu ulkomailla".

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 25.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.