Titta Heikkilä saa jatkaa tutkinnan aikana valmennustaan: ”Toimimme sen mukaan, mikä on päätös”

Voimisteluliiton puheenjohtaja: Epäasiallinen valmennus kitkettävä pois 3:26
Videolla Suomen voimisteluliiton hallituksen puheenjohtajan Kaisa Vikkulan kommentit.

Kurinpitokäsittelyn tutkintaan asetettu joukkuevoimistelun valmentaja Titta Heikkilä voi jatkaa tehtävässään normaalisti maaliskuulle jatkuvan selvitystyön aikana, kertoo Suomen Voimisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Kaisa Vikkula.

Liitto päätti keskiviikkona käynnistää sisäisen kurinpitomenettelyn saatuaan Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin selvityksen Heikkilän epäillystä epäasiallisesta käytöksestä valmennettaviaan kohtaan.

Minettien valmentajana menestystä niittäneen Heikkilän tapaus nousi esiin viime marraskuussa, kun Urheilulehti uutisoi kolmen hänen valmennettavansa sairastuneen syömishäiriöön ja yhden kuolleen lääkemyrkytykseen tämän seurauksena.

Heikkilän kerrottiin myös nöyryyttäneen ja alistaneen urheilijoitaan sekä luoneen valmennuspiiriinsä pelon ilmapiirin.

Jos Heikkilän katsotaan syyllistyneen epäeettiseen käytökseen, hän voi saada huomautuksen, varoituksen tai 6–24 kuukautta toimitsijakieltoa. Päätökseen asti Heikkilä voi jatkaa tehtävässään normaalisti.

– Kyllä hän voi toimia. Sitten toimimme sen mukaan, mikä on päätös, kertoo Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula MTV Urheilulle.

Päätös tapauksesta tulee kuukauden sisällä.

– Kurinpitolautakunta on itsenäinen voimistelun ulkopuolinen elin, joka koostuu urheiluoikeuteen paneutuneista juristeista. He käsittelevät tämän asian, ja heillä on 30 vuorokautta aikaa ottaa asiaan kantaa, antaa lausuntonsa ja päätöksensä, Vikkula kertoo.

Myöskään voimisteluseura Tampereen Sisun toiminnanjohtaja Joni Koivunen ei ota kantaa seuran Minetit-joukkueen valmentajaan Titta Heikkilään kohdistuneisiin syytöksiin eikä spekuloi Heikkilän tulevaisuutta.

–  Katsomme prosessin loppuun asti, ja mikä lausunto sieltä tulee, Koivunen kertoi puhelimitse STT:lle.

Koivunen peräänkuuluttaa keskustelua ja hyvinvointia.

– Kyllä aiheesta on keskusteltu valmentajien kanssa. Voimistelijoiden hyvinvointi on päällimmäisenä seurajohdon mielessä, Koivunen sanoi.

Voimisteluliiton kurinpitolautakunta käsittelee asian kuukauden kuluessa.

– Tietysti työnantajana olemme pyrkineet tukemaan Heikkilää. Ei tämä ole ollut helppoa hänellekään, Koivunen sanoi.

Juttua täydennetty klo 17.22: Lisätty voimisteluseura Tampereen Sisun toiminnanjohtajan Joni Koivusen kommentit STT:ltä.

Lue myös:

    Uusimmat