Tiskikoneen saa kuluttamaan pienillä muutoksilla merkittävästi vähemmän – nämä toimenpiteet säästävät rahaa

Tiskikoneesta saa pienillä muutoksilla merkittävästi energiatehokkaamman – nämä toimenpiteet pienentävät sähkön kulutusta 3:50
Työtehoseuran kouluttaja Tarja Marjomaa kehottaa kaikkia lukemaan kodinkoneidensa käyttöoppaat ja kertoo, miksi tiski- tai pesukone saattaa kuluttaa turhaa energiaa.

Tiski- ja pesukoneen käyttöoppaat kannattaa kahlata läpi, jotta löytää juuri omiin tarpeisiin sopivimmat ja energiatehokkaimmat ohjelmat.

Pohditko aina tarkkaan, minkä pesuohjelman valitset tiski- tai pyykinpesukoneeseen vai paineletko nappuloita summanmutikassa?

Pesukoneiden käytön optimointi mahdollisimman energiatehokkaaksi nimittäin näkyy suoraan sähkön kulutuksessa eli toisin sanoen sähkölaskussa.

Työtehoseuran kouluttaja Tarja Marjomaa uskoo, että suurin osa ei ole tutustunut kunnolla omien kodinkoneidensa ominaisuuksiin, saati käyttöohjeisiin, eikä ole näin ollen tietoinen niiden energiansäästömahdollisuuksista.

 –Tulee aina valittua se sama ohjelma, mitä on tottunut käyttämään, Marjomaa toteaa.

Tiski- ja pesukoneissa olisi kuitenkin valittavana liuta erilaisia ohjelmia, jotka sopivat parhaiten eri tilanteisiin riippuen esimerkiksi tiskien likaisuudesta tai siitä, kauanko liat ovat ehtineet niissä jo muhimaan.

Myös pesuaineen määrä sekä jäte- ja nukkasihtien kunto saattaa vaikuttaa siihen, kauanko pesukone pyörii.

Katso yllä olevalta videolta Marjomaan vinkit pesukoneiden sähkönkulutuksen minimointiin.Lue myös:

    Uusimmat