Tinder-häirikkö riivaa Porissa – useat naiset joutuneet väkivallan kohteeksi: uhreja saattaa olla vielä lisää, poliisi kaipaa vihjeitä

Näin karu on seksuaaliväkivallan uhrin kohtalo Suomessa – lääkäri avaa todellisuutta MTV:lle 4:30
Näin karu on seksuaalisen väkivallan uhrin kohtalo Suomessa.

Lounais-Suomen poliisi epäilee 40-vuotiasta porilaismiestä useista naisiin kohdistuneista väkivallanteoista. Poliisi on aloittanut esitutkinnan.

Poliisin mukaan tekijä on tavannut naisia useiden sosiaalisen medioiden, kuten esimerkiksi Tinderin välityksellä. Epäillyt teot ovat tapahtuneet Satakunnan alueella, viimeisimmät yksityisasunnossa Porissa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hanna Lindblad kertoo, että mahdollisia uhreja on poliisin tiedossa tällä hetkellä "muutamia". Hän ei halua toistaiseksi kertoa asianomistajien tarkkaa lukumäärää julkisuuteen.

Tutkinta alkuvaiheessa

Vaikka epäilty ja poliisin tiedossa olevat uhrit ovat tavanneet sosiaalisessa mediassa, Lindbladin mukaan poliisille ei toistaiseksi epäile miehen tarkoituksella vaanineen mahdollisia uhreja verkossa.

– Ei meille ole sellaista käsitystä ainakaan vielä tullut, hän sanoo.

Lindbladin mukaan tapausten tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Hän ei siksi juurikaan avaa epäiltyihin väkivallantekoihin liittyviä yksityiskohtia tai sitä, onko väkivalta ollut luonteeltaan esimerkiksi seksuaalista.

Epäillyt teot ovat poliisin käsityksen mukaan tapahtuneet pitkällä aikavälillä. Ne ovat tulleet poliisin tietoon, kun asianomistajat ovat tehneet niistä ilmoituksia. 

Lindbladin mukaan on mahdollista, että uhreja on enemmänkin. 

Siksi poliisi pyytääkin vihjepulinnumeroonsa 0504564963 vinkkejä heiltä, joilla saattaisi olla lisätietoa asiaan.

Juttua täydennetty tutkinnanjohtajan kommenteilla 19.2. kello 9.50.

Lue myös:

    Uusimmat