Miestä epäillään useista raiskauksen yrityksistä ulkoilualueilla ja rappukäytävissä – poliisi etsii nyt mahdollisia uusia uhreja

Työryhmä ehdottaa suostumuksen puutetta raiskauksen tunnusmerkiksi – näin asiantuntija kommentoi lakiesitystä 3:12
Työryhmä on ehdottanut suostumuksen puutetta tunnusmerkiksi raiskaukselle. Näin asiantuntija kommentoi lakiesitystä.

Poliisi etsii useista raiskauksen yrityksistä epäillyn miehen uhreja Jyväskylän seudulla.

Poliisi otti nuorehkon miehen kiinni viime keskiviikkona Jyväskylässä, sillä epäilee tätä useista Jyväskylässä tapahtuneista raiskauksen yrityksistä. Mies vangittiin viime perjantaina todennäköisin syin epäiltynä yhteensä neljästä raiskauksen yrityksestä joulukuun 2019 ja elokuun 2020 välisenä aikana.

Poliisi yrittää löytää mahdolliset muut uhrit

Nyt poliisi yrittää löytää miehen mahdollisia muita uhreja, sillä miehen epäiltyjen rikosten tekotapa oli kaikissa teoissa samanlainen. Miehen tekemiksi epäillyt raiskauksen yritykset ovat tapahtuneet myöhään aamuyöllä Jyväskylän keskustan, Tourulan ja Halssilan alueen ulkoilualueilla sekä kerrostalojen rappukäytävissä. Useissa tapauksista mies on tarttunut suoraan kiinni uhriin ja alkanut kosketella tätä aggressiivisesti. Vain yhdessä poliisin tietoon tulleista tapauksista mies on ensin puhunut hyökkäyksen kohteelle.

Poliisi toivoo nyt yhteydenottoja myös muista mahdollisista tapauksista, joissa mies on ahdistellut seksuaalisesti, käynyt aggressiivisesti käsiksi tai vastaavalla tavalla hyökännyt henkilön kimppuun. Tarkoituksena on löytää tapauksia, jotka eivät vielä oli poliisin tiedossa. Poliisin mukaan tapausten paljastuminen auttaisi jo tiedossa olevien tapaustenkin tutkinnassa.

Poliisi pyytää yhteydenottopyynnöt sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että se ei julkaise rikoksesta epäillyn miehen kuvaa. Syinä ovat se, että miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa ja kuvan julkaisun pelätään vaarantavan mahdollisten uusien uhrien kertomuksen luotettavuuden.

Lue myös:

    Uusimmat