Timo Soinilta täyslaidallinen perussuomalaisille: "Kokoomus on kuolemanvaarallista seuraa"

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini ruotii perussuomalaisia sunnuntain vaalitappiosta blogissaan.

Soini kertoo ennustaneensa perussuomalaisille selvää tappiota, mutta se oli silti odotettua jyrkempi. Syyn hän näkee olevan puolueen linjojen muutoksessa sekä hallitusyhteistyössä kokoomuksen kanssa.

Persut on täysin hukannut ja kieltänyt vennamolaiset juurensa. Missä EU, siellä ongelma on vaihtunut Unionin myötäilyyn.

– Kokoomus on kuolemanvaarallista seuraa hallituksessa. Perussuomalaiset on täysin peittänyt sosiaali-kristilliset juurensa, hän jatkaa.

Perussuomalaiset kokivat sunnuntaina karvaan vaalitappion, kun puolueen ääniosuus jäi eurovaaleissa 7,6 prosenttiin – tulos oli 6,2 prosenttia edellisiä eurovaaleja heikompi.

Lisäksi puolue menetti yhden paikan EU-parlamentissa.

Soinin mukaan puolue tuhosi eurovaalien reilun pelin ehdokasasettelussa. Esimerkiksi hän nostaa entisen europarlamentaarikko Teuvo Hakkaraisen jättämisen pois perussuomalaisten listoilta.

Lisäksi hän kritisoi puolueen muuttunutta linjaa sen poliittisissa kärjissä.

– Puolue on luopunut pakkoruotsin vastustuksesta. Puolue ei ole pannut tikkua ristiin kunta- ja aluevaalien ehdokashankinnassaan. Nyt ehdokkaat ovat kiven takana. Maakunnat ovat kuoleman kielissä. Missä on aluepolitiikka?

Soinin mielestä puolueen puheenjohtajaa Riikka Purraa lukuun ottamatta muut puolue- ja ryhmäjohdosta joutaisivat vaihtoon.

– Purraa parempaa puheenjohtajaa teillä tällä hetkellä ei ole, Soini kirjoittaa.

Hän kuitenkin lisää, ettei ole vahingoniloinen puolueen tilanteesta.

Olen surullinen, mihin jamaan perustamani puolue on saatettu. Ja kansa kärsii.

Lue myös:

    Uusimmat