Timo Lavikaisen pieni poika kummasteli isänsä paluuta töihin – keksi asiasta näyttelijää huvittavan letkautuksen: "Hyvin kuvaava tässä taloustilanteessa"

Timo Lavikainen ei malta odottaa sitä, että hän saa palata Putouksen sinipaitaiseen näyttelijärivistöön.

Näyttelijä Timo Lavikainen ihastuttaa jälleen tulevana syksynä Putouksen sinisessä paidassa, kun Lavikainen astuu mukaan Putous Allstarsin komeaan näyttelijärivistöön. Lavikainen nähtiin ohjelmassa mukana vuosina 2017-2018, tuotantokausilla 8-10. 

Lavikainen kertoo olleensa otettu siitä, että sai kutsun mukaan Allstars-kaudelle, eikä hänen tarvinnut miettiä tarjoukseen tarttumista kahdesti. Näyttelijän mukaan Putous on yksi hienoimpia tilaisuuksia, joita hänelle on uransa aikana suotu. 

– Tietenkin näkyvyyttä on saanut ihan hirveästi sen kautta ja paljon työtarjouksia. Mutta sen tekeminen itsessään on myös ollut niin erilaista verrattuna mihinkään muuhun mitä on ikinä tehnyt. Se on aivan erilaista kuin mikään muu telkkarityö, missä olen ollut mukana. 

Erityisimpiä muistoja Putouksesta ovat Lavikaisen mukaan olleet ensimmäiset hetket, kun hän odotti pääsyään lavalle ohjelman alkaessa. Jännitystä oli ilmassa paljon, mutta hyvällä tavalla. Lavikaisen mukaan hetki oli jännittävämpi kuin teatterin lavalle meneminen. 

– Kuulee, kun yleisöä lämmitellään ensin ja aistii myös sen muiden jännityksen. Ja odottaa siinä sitä omaa vuoroaan. Kaikki sen luo yhdessä, vaikka harjoituksissa on käyty läpi moneen kertaan mitä tapahtuu missäkin kohtaa. Mutta se tilanne on niin eri siinä kohtaa, kun tupa on täysi porukkaa ja aistii myös yleisön jännityksen, että mitä illan aikana onkaan luvassa. 

Suorissa lähetyksissä tunnetusti sattuu ja tapahtuu usein kaikenlaista, ja juuri jännitys tekee usein myös oman tehtävänsä. Lavikainen ei muista, että pakka olisi mennyt koskaan lähetyksen aikana niin sekaisin, että hän olisi jäätynyt aivan täysin. 

Pieniä välikohtauksia toki käy usein, mutta niistä useimmiten ei ole suurempaa haittaa lähetyksen kannalta. 

– Toki olen hypännyt puolitoista sivua omakirjoittamaani tekstiä, että vähän lyheni hahmon pyörähdys siinä. Eihän se sinällään haittaa, yleisöhän ei niitä huomaa, kun ei sitä huomannut itsekään. 

Kulunut vuosi on ollut Lavikaiselle, kuten kaikille muillekin viihteen ammattilaisille, erittäin haastava koronapandemian takia. Lavikainen toivoo, ettei vastaavia vuosia tarvitsisi käydä läpi tulevaisuudessa useampia. Töitä on sovittu tällä hetkellä syksylle, mutta Lavikaisenkin mielessä kytee pelko siitä, että koronan toinen aalto pyyhkii jälleen sovitut työt pois.

Toisaalta Lavikainen on nähnyt tilanteessa myös positiivisia puolia. 

– Työhommat meni kaikki, mutta toisaalta sitten siinäkin pitää ajatella niin, että onpahan ollut aikaa olla lasten kanssa kotona. Se on kuitenkin ihan mukavaa aikaa ollut meillä. 

Lavikaisella on vaimonsa kanssa kaksi pientä lasta: vuonna 2017 syntynyt poika ja 2019 syntynyt tytär. Lisäksi Lavikaisella on aiemmasta liitostaan aikuinen tytär. Näyttelijän mukaan hänen pieni poikansa on ollut viime aikoina melko kummastunut siitä, että mihin isä oikein lähtee, kun Lavikainen on suunnannut töihin pitkästä aikaa koronapandemian aiheuttaman työtauon jälkeen. 

– Nyt hän on niin, että kun isi lähtee töihin, niin hän on tyytyväinen, koska "isi tuo sieltä kolikoita". Se on mielestäni hyvin kuvaava tässä taloustilanteessa. Että niinhän se isi tuo, kolikoita. Mutta pääasia, että jotakin sieltä aina. 

– Mukavaahan se olisi kotona olla, mutta onhan se mukavaa myös käydä töissä, että saa palkkaa ja pystyy sen kodin maksamaan. 

Putous Allstars MTV3-kanavalla syksyllä!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja