Yksi kenraaliharjoitus on jäänyt Putouksen Allstars-kaudella nähtävän Mari Perankosken mieleen – ensiapu hälytettiin paikalle tunti ennen suoraa lähetystä

Näyttelijä Mari Perankoski pukee jälleen Putouksen sinisen paidan ylleen. Hänen mieleensä on jäänyt aiemmilta kausilta mutapaini sekä erikoinen tilanne kenraaliharjoituksista.

Suomen suurin viihdeohjelma Putous palaa ruutuihin ennennäkemättömällä tavalla, kun aiempien kausien konkareita kokoontuu syksyllä yhteen Putous Allstarsissa.

Suosikkinäyttelijät eri kausilta pukeutuvat jälleen sinisiin paitoihin ja pääsevät verestämään muistojaan tulikokeen, näytönpaikan, viikkokatsauksen ja monien muiden tuttujen ohjelmaosioiden parissa. Allstars-kauden ajan kerätään pottia hyväntekeväisyyteen.

Mukana on myös ohjelman kuudennella ja seitsemännellä tuotantokaudella mukana ollut Mari Perankoski.

– Kun on ollut kesää, töitä ja kaikkea hässäkkää, niin alkaa vasta pikkuhiljaa menemään jakeluun, että vielä kerran, Perankoski kertoo.

– On mukavaa päästä tekemään töitä myös uusien tuttavuuksien kanssa.

Hän on ollut käsikirjoittamassa Luokkakokous 3 -elokuvaa yhdessä Renny Harlinin kanssa, minkä lisäksi kiirettä on riittänyt myös syksyn tulevien töiden ja palaverien merkeissä. 

– Semmoista kaikkea sählää ja kolmen kaupungin välillä ajelua! Pisimmillään viikonkin olen kuitenkin pystynyt lomailemaankin, Perankoski kertoo kesäkuulumisistaan. 

Parhaaksi Putous-muistokseen Perankoski nostaa mutapainin Essi Hellénin kanssa, mutta myös eräs toinen sattumus kenraaliharjoituksista on jäänyt näyttelijän mieleen. Muisto liittyy hänen sketsihahmoonsa Alli Kaattoriin, joka oli wrestling-ottelussa.

– Kenraalissa pari tuntia ennen lähetystä sain adrenaliinipäissäni painiharjoituksissa leukani omituisesti sijoiltaan. Ensiapu kävi klonksauttelemassa leuan paikoilleen tunti ennen suoraan lähetystä. 

Putouksesta Perankoskelle on jäänyt mieleen myös kiire.

– Kahdella kaudella olin. Toisella kaudella, kun muut lähti treenien jälkeen kotiin, menin itse vielä kaupunginteatterin esityksiin. Silloin olin suhteellisen poikki. 

Monelle nuorelle näyttelijälle Putous on ollut ponnahduslauta suureen suosioon. Perankoski näkee, että hänen kohdallaan tilanne oli erilainen.

– Olin varmaan niin vanha patu jo silloin, että ei se minun uraani niin suuresti vaikuttanut. Kun oli Putouksen eka pressi, puolet ihmisistä oli sellaisia, että heitä ei vielä kauheasti haastateltu, mutta kun kausi oli ohi, alkoi ilmestyä juttuja naistenlehtiin. Toisella kaudella sain olla jo ihan rauhassa, kun tuli uudet tutut naamat, hän pohtii.

Hän kuitenkin myöntää, että Putous opetti jotain konkarillekin.

– Paineensietokykyä ja tietysti livelähetyksen kanssa pelaamista, ja sitä, ettei suoraa lähetystä jännittänyt enää niin paljon.

Allstars-kaudella tähdet keräävät pottia hyväntekeväisyyteen. Perankoski murjaisee, että hyväntekeväisyyttä tapahtuu myös toiseen suuntaan.

– Se on aina mahtavaa, ja onhan sekin hyväntekeväisyyttä aina, jos viisikymppinen pääsee vielä suoriin lähetyksiin, hän nauraa.

Tähän mennessä Putouksen Allstars-kaudella mukana olevat, julkistetut näyttelijät ovat Perankosken lisäksi Jenni Kokander, Riku Nieminen, Jussi Vatanen, Joonas Nordman, Kiti Kokkonen, Christoffer Strandberg, Minka Kuustonen, Ernest Lawson, Mikko Penttilä ja Mikko Töyssy.

Putous Allstars syksyllä MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja