Timo Jutila arvioi 95-leffan näyttelijää: ”Tampereen murre meni suhtkoht hyvin”

Timo Jutila vaikuttui 95-elokuvasta –"Tuntui hassulta katsoa itseäni" 7:44

95-elokuvassa Timo Jutilaa näyttelevä Joel Hirvonen sekä Juti itse vierailivat Huomenta Suomessa.

Jääkiekkolegenda Timo "Juti" Jutila ja näyttelijä Joel Hirvonen vierailivat eilen maanantaina 19. joulukuuta Huomenta Suomessa puhumassa Aleksi Mäkelän ohjaamasta 95-elokuvasta.

Jutila, 53, oli Suomen jääkiekon A-maajoukkueen kapteeni vuoden 1995 MM-turnauksessa, joka päättyi Suomen ensimmäiseen maailmanmestaruuteen.

– Joukkue oli pelannut pitkään yhdessä. Se oli paras joukkue, jossa olin urallani mukana. Jälki oli sen mukaista, Leijonat-legenda muistelee.

Hirvonen, 23, näyttelee Jutilaa MM-kultaan huipentuneen viikonlopun tapahtumista kertovassa elokuvassa.

– Kun tapasimme muinoin Joelin kanssa hotellissa Pasilassa, puhuimme Tampereen murteesta. Kyllä se suhtkoht hyvin meni, Jutila naurahtaa.

Joel Hirvonen hyppäsi suuriin saappaisiin, eikä paineiltakaan vältytty. 

– Varsinkin, kun ensimmäistä kertaa näyttelin oikeaa ihmistä, joka elää ja joka ei ole keksitty hahmo. Ja vielä se, kun kyseessä oli suomalainen legenda, Hirvonen sanoo.

– Valmistauduin Jutin rooliin kaivamalla kaikki videotallenteet ja haastattelut arkistoista, mitä löysin. Ja ne selostukset, mitä teitte NHL-konsolipeleihin Mika Saukkosen kanssa, niitäkin kuuntelin.

Katso Timo Jutilan ja Joel Hirvosen haastattelu Huomenta Suomessa kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa. Katso alla myös Joel Hirvosen haastattelu 95-elokuvan kuvauksista keväältä 2017.

Haastattelussa Timo Jutilaa esittävä Joel Hirvonen 1:13

Lue myös:

    Uusimmat