Timo Harakka "testaa ja tule -mallin" tylystä tuomiosta: Huominen tuo kaivatun täydennyksen

3:39
Näin matkustusrajoitusten kiristämisestä uutisoitiin syyskuun lopulla.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) sanoo STT:lle, että hallitus linjaa vielä tarkemmin huomenna perjantaina, millä tavalla testaa ja tule -mallia sovelletaan.

Hän sanoo, että linjaus tuo varmasti sen täydennyksen, mitä perustuslakivaliokunta on kaivannut.

Perustuslakivaliokunta antoi tänään tylyn tuomion hallituksen esitykselle koronan testaa ja tule -mallista. Perustuslakivaliokunnan mukaan ehdotus laiksi on vielä niin keskeneräinen ja siinä on perusoikeusnäkökulmasta sellaisia puutteita, ettei sitä voida käsitellä eduskunnassa.

Perustuslakivaliokunta ei kuitenkaan ehtinyt edes antaa lausuntoaan, kun sille jo ilmoitettiin, että hallituksen esitys menee uudelleen valmisteltavaksi. Perustuslakivaliokunta teki lausuntonsa kuitenkin valmiiksi, ettei hallituksen uusi ehdotus joutuisi sakkokierrokselle. Lain säätämisellä on joka tapauksessa kiire.

– On tosi hyvä, että perustuslakivaliokunnalta on tullut askelmerkit siitä, että millä tavalla siitä (esityksestä) tulee sellainen, että kestää lähemmän tarkastelun, Harakka sanoi eduskunnassa.

Harakan mukaan pian saadaan tarkka käsitys, millä ehdoilla Suomeen saa tulla niin, että huolehditaan terveysturvallisuudesta sekä elinkeinoelämästä. Harakan mukaan edelleen on tavoitteena, että testaa ja tule -malli tulee voimaan alkuperäisen suunnitelman mukaan 23. marraskuuta.

– Tavoitteena on saada mahdollisimman selkeä, yksinkertainen malli, joka olisi myös ulkomaille kerrottavissa sellaisella tavalla, että kaikki heti ensi kuulemalta ymmärtävät sen, että mitä edellytetään Suomeen saapuvilta, Harakka sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja