Tim Sparv: Meillä on täällä suomalainen invaasio

Tim Sparvin edustama FC Midtjylland varmisti Tanskan Superliigan mestaruuden maanantaina voittaessaan AC Horsensin 1–0. Sparv kertoi MTV Sportin haastattelussa tiistain tunnelmista.

Jutun alareunassa Kaan Kairisen julkaisema kuva FC Midtjyllandin suomalaispelaajista.

Huuhkajista tutun keskikenttäpelaajan Tim Sparvin tunnelmat ovat mahtavat.

- Fiilis on tietenkin erittäin hyvä. Tämä viimeinen viikko oli aika uskomaton. Bröndby johti sarjaa viime viikolla ja kaikki odottivat että he voittavat ensimmäisen mestaruuden moneen vuoteen, Sparv kertoi.

- Sitten me kuitenkin voitimme Bröndbyn ja Kööpenhaminan. Bröndby meni häviämään Horsensille. Yhtäkkiä kaikki oli meidän käsissä, Sparv lisäsi. 

Tanskan Superliigan mestarijoukkueessa pelaa myös suomalaiset Markus Halsti ja Kaan Kairinen. Heidän lisäksi Midtjyllandin akatemiassa pelaa 16-vuotias Pyry Hannola.   

- Meillä on täällä suomalainen invaasio, Sparv naurahti.

Kaksi kuukautta sitten saatuun jatkosopimustarjoukseen ei hänen ollut vaikea vastata. 

- Tulin nopeasti siihen tulokseen, että tämä on erittäin inspiroiva ympäristö minulle, sekä jalkapalloilijana että ihmisenä. Olen viihtynyt täällä todella hyvin. Tämä on kunnianhimoinen seura, joka haluaa taistella mitaleista ja pelata Euroopassa. Se motivoi minua. 

Tim Sparv tullaan näkemään myös Huuhkajien riveissä ensi kuussa pelattavissa kansainvälisissä ystävyysotteluissa. 

- Lähden huomenna Vaasaan lepäämään. Sitten meillä on kaksi maajoukkueen ystävyysottelua, ensin Romaniassa ja sitten Tampereella. Odotan innolla, että pääsen mukaan maajoukkueen peleihin ja kehittämään heidän pelitapaa, kertoo Sparv kesäkuusta. 

Huuhkajat kohtaa 5. kesäkuuta Romanian ja 9. kesäkuuta Tampereelle saapuu vastaan Valko-Venäjä.

Midtjyllandissa pelaavan Kaan Kairisen julkaisema mestaruuskuva yhdessä Tim Sparvin ja Markus Halstin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat