Huuhkajien ex-kapteeni Tim Sparv: HJK:lla loistava mahdollisuus Mestarien liigan karsinnassa – naurahtaa käynnissä olevalle ilmiölle: "Se on romanttista"

Huuhkajien entinen kapteeni ja HJK:ssa viime kaudella loukkaantumisten vaivaamana pelannut Tim Sparv valmentaa tätä nykyä tshekkiläisen Sparta Prahan alle 16-vuotiaiden joukkuetta. Sparvin entisellä työnantajalla on tiistaina edessä puolestaan tärkeä europeli juuri Tshekissä.

– Katsoimme ensimmäisen osaottelun joukkueemme treenileirillä. Tämä on pohjoismaisille seuroille hyvä sauma iskeä, kun Tshekin liiga ei ole vielä alkanut, Sparv muistutti MTV Urheilun haastattelussa.

– Viktoria ei ole samalla tasolla kuin ne ovat parin viikon päästä sarjan ollessa käynnissä. Viktoria Plzen ei ole mikään mahdoton jengi voittaa, ei missään tapauksessa.

– Klubilla on hyvä pelaajaryhmä ja he ovat saaneet vahvistuksia. He loivat ensimmäisessä ottelussa paikkoja ja voivat olla tyytyväisiä siihen, miten pelasivat. Pidän peukut, että he menisivät jatkoon ja voittaisivat myös Suomen mestaruuden.

Sparv ilmoitti joulukuussa pelaajauransa päättymisestä polvivaivojen vuoksi. Viimeiseksi seuraksi jäi juuri HJK. 

– Olisin halunnut olla täydessä iskussa ja auttaa joukkuetta vielä enemmän kentällä. Mutta tämä on futista. Hyväksyin sen aika nopeasti. Tiedän itse, että olen yrittänyt kaikkeni päästäkseni pelikuntoon, mutta se ei vain onnistunut. Olen tosi kiitollinen siitä, että sain tulla takaisin Suomeen ja pelata Klubissa puoli vuotta, Sparv summasi peliuransa viimeistä vaihetta.

HJK:ssa on pelannut viimeisen vuoden aikana Huuhkajat EM-kisoihin vieneestä rungosta Sparvin lisäksi ainakin Jukka Raitala, Joona Toivio ja Pyry Soiri. Hiljattain myös Paulus Arajuuri liittyi HJK:n paitaan. Ilmiö hymyilyttää Sparvia.

– Minusta on aina hienoa, että juuri ne pelaajat, jotka ovat pitkään pelanneet ulkomailla menevät vielä kotiin pelaamaan vuodeksi tai kahdeksi. Se on hienoa, kun pelaajat haluavat antaa omalla panoksellaan vielä takaisin suomalaiselle jalkapallolle ja Veikkausliigalle – on se sitten Klubissa, KuPSissa, TPS:ssä tai missä tahansa. Se on romanttista.


Lue myös:

    Uusimmat