Tilda Swinton näytteli salaa 82-vuotiasta miestä – valehteli kuvauksissa nimensä

Tilda Swinton uppoaa uudessa elokuvassaan aivan uudenlaiseen rooliin. 

Tilda Swinton saa aivan uusia piirteitä tänä syksynä ilmestyvässä elokuvassa Suspiria. 57-vuotias Swinton näyttelee elokuvassa useampaa henkilöä, joista yksi on Josef Klemperer, 82-vuotias mies. 

Swinton ja elokuvan ohjaaja Luca Guadagnino pitivät Swintonin erikoisen roolisuorituksen kuvauksissa omana tietonaan. Klempererin roolin kerrottiin kuuluvan keksitylle näyttelijälle nimeltä Lutz Ebersdorf. 

Swinton saatiin oikeaan tunnelmaan maskeeraaja Marc Coulierin avulla. Coulier taiteili Swintonin kasvoista rooliin sopivat proteesien avulla. Myös muualle kehoon rakennettiin lisäosia. 

– Hänellä oli oikean painoiset miehen genitaalit, joiden hän saattoi tuntea heiluvan jalkojensa välissä, ja jotenkin hän onnistui kuvauspaikalla riisumaan ne useamman kerran, Coulier kertoo. 

Swinton uppoutui rooliinsa niin täysin, että käytti kuvauksissa nimeä Lutz. Coulierin mukaan monet kuvausryhmän jäsenet eivät aavistaneet mitään. 

– Suoraan sanottuna olisin toivonut, ettei asia olisi tullut ilmi ollenkaan, Swinton itse sanoo. 

– Alkuperäisen idean mukaan Lutzin piti kuolla editointivaiheen aikana, ja hänen muistotekstinsä olisi tullut lopputekstien loppuun. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat