Saltburn-elokuvan internetiä järkyttänyt hautakohtaus oli improvisoitu: "Halusin olla hämmentynyt ja antaa kehoni johdattaa"

Varoitus! Tämä artikkeli sisältää juonipaljastuksia Saltburn-elokuvasta!

Emerald Fennellin ohjaama marraskuussa julkaistu Saltburn-elokuva niittää parhaillaan suurta suosiota sosiaalisessa mediassa.

Psykologinen draamatrillerielokuva kertoo Oliver Quickista, nuoresta opiskelijasta, joka etsii paikkaansa Oxfordin yliopistossa. Oliver tutustuu hurmaavaan ja aristokraattiseen luokkatoveriinsa Felix Cattoniin ja päätyy nopeasti tämän maailman pyörteisiin. Kun Oliver kohtaa perhetragedian, kutsuu upporikas Felix uuden ystävänsä kesän ajaksi Saltburniin, sukunsa kartanoon. Edessä on monin tavoin unohtumaton kesä.

Saltburn-elokuva sisältää useita kohtauksia, jotka ovat shokeeranneet katsojia ja nousseet kiivaan keskustelun aiheiksi sosiaalisessa mediassa. Elokuvan kenties puhututtavimmassa kohtauksessa Oliver vierailee Felixin (Jacob Elordi) haudalla. Oliver asettuu nyyhkyttäen makaamaan Felixin haudalle, jonka jälkeen hän alkaa riisua hitaasti vaatteitaan. Lopulta täysin alaston Oliver alkaa hinkuttaa itseään maata vasten kuin seksiä harrastaen.

Elokuvassa Oliveria esittävä näyttelijä Barry Keoghan kertoo Varietyn haastattelussa, että hahmoa ei oltu käsikirjoituksessa kirjoitettu tekemään kuten hän hautakohtauksessa teki. Näyttelijä kertoo kysyneensä hautakohtausta kuvatessa elokuvan ohjaajalta Emerald Fennelliltä, voisiko kuvaustilanteeseen jäädä vain täysin välttämättömät henkilöt ja muut poistua paikalta, sillä hän haluaisi kokeilla jotain uutta.

– Paperilla häntä ei oltu kirjoitettu tekemään niin. Mutta minä halusin nähdä, mitä todellisuudessa tapahtuisi, mihin veisin sen. Halusin olla hämmentynyt ja antaa kehoni johdattaa. Mitä olen tekemässä? Miten pääsen lähemmäksi? Se on pyrkimystä löytää pakkomielteisyyden uusi taso. Yritystä viedä pakkomielle astetta korkeammalle, Keoghan kertoo Varietylle kohtauksen improvisoinnista.

Se on todella surullista, koska hän ei edes tiennyt mitä tehdä. Hän on eksyksissä oleva poika, joka on hämmentynyt eikä tiedä mitä ajaa takaa. Eikä hän koskaan saavuta jahtaamansa asian toteutumista, hän jatkaa.

Keoghan sanoo, että hän on näytellessään valmis mihin tahansa niin kauan, kun se vie tarinaa eteenpäin ja sille on luovuuden kannalta oikea syy. Pelkästään vau-efektin saavuttaakseen hän ei kertomansa mukaan halua tehdä mitään. 

Elokuvan ohjaaja Emerald Fennell kertoi Entertainment Weeklyn haastattelussa, että käsikirjoituksen mukaan Keoghanin esittämän Oliverin oli alun perin tarkoitus sormeilla ja suudella Felixin haudan multaa.

Saltburnin pääosissa ovat Barry Keoghanin lisäksi Jacob Elordi, Rosamund Pike, Richard E. Grant, Alison Oliver ja Archie Madekwe. Elokuvan ohjaaja Emerald Fennell on ohjannut ja käsikirjoittanut myös vuonna 2020 ensi-iltaan tulleen Lupaava nuori nainen -elokuvan. Elokuva voitti parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscar-palkinnon vuonna 2021.

Lue myös:

    Uusimmat