Mainos

Tilanne Fidzillä edelleen kireä

Tilanne Fidzi-saarilla on edelleen kireä vallankaappausyrityksen vuoksi. Maan pääministeri sekä parikymmentä parlamentin jäsentä on yhä paikallisen liikemiehen panttivankeina.

Fidzhin pääministeri Mahendra Chaudhry

Liikemies George Speight ja yhdeksän hänen kannattajaansa ottivat haltuunsa maan parlamenttirakennuksen perjantaina. Panttivankien joukossa on myös Fidzin pääministeri Mahendra Chaudry. (kuvassa)

Tänä aamuna pyssymiehet raahasivat Chaudhryn ulos parlamenttirakennuksen nurmikolle ja pitivät asetta hänen ohimollaan uhaten tappaa hänet. Chaudhryä ei kuitenkaan ammuttu. Kaappauksen johtaja Speight varoitti samalla ulkovaltoja puuttumasta maan tilanteeseen.

Uusi-Seelanti huolissaan

Uuden-Seelannin pääministeri Helen Clark on varoittanut, että Fidzhistä tulee hylkiövaltio, mikäli panttivankien sieppaaminen johtaa demokraattisesti valitun hallituksen syöksemiseen vallasta. -Me tuomitsemme laittoman kaappauksen sekä pääministeri Chaudhryn ja hänen hallituksensa jäsenten kohtelun. Jos George Speight jää valtaan, Fidzhistä tulee jälleen hylkiövaltio, kuten kävi edellisen kaappauksen jälkeen vuonna 1987, Clark jyrisi.

Presidentti Ratu Sir Kamisese Mara

Fidzhin presidentti Ratu Sir Kamisese Mara puolestaan yritti rauhoittaa tilannetta sanomalla, että panttivankina olevan hallituksen palaaminen takaisin valtaan ei ole varmaa kaappauksen päätyttyä. Mara lupasi ainoastaan käydä hallituksen kanssa keskusteluja. -Meidän on käytävä keskustelua ja katsottava, mitä he tarjoavat. En voi luvata palauttavani valtaan hallitusta, joka on aiheuttanut kaikki nämä ongelmat, Mara sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.