TikTokissa kohistaan nyt "menkkamaskista" – kauneustrendissä piilee aito vaara

Kauneustutoriaali Fannin tapaan – Fanni testaa TikTokin kauneuskikat 8:09
KATSO MYÖS: Onko TikTokin kauneuskikoissa mitään järkeä? Pistimme suosituimmat meikkivinkit testiin.

Ilmeisesti nyt kuukautisveren käyttö hoitavana kasvomaskina trendaa. Asiantuntijat kuitenkin varoittavat vaaroista.

New York Post uutisoi monen ihotautilääkärin ja kosmetologin pahimmasta painajaisesta. TikTokissa on nimittäin alkanut kiertää kauneustrendi, jossa kuukautisverta levitetään hoitavaksi kerrokseksi kasvoille kasvomaskin tapaan.

Niin kutsuttu menkkamaski on jatkumoa TikTokin erikoisiin kauneustrendeihin, kuten äskettäin uutisoimaamme itkumeikkiin tai vabbingiin, eli vaginan tuoksun taputtelemista iholle hajuveden tavoin.

Viattoman itkumeikin sijaan tämä trendi on kuitenkin vähän eri luokkaa.

Juttu jatkuu videon alla

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

TikTokissa hashtagit "periodfasemask" ja "menstruationmasking" ovat keränneet hurjat 6,4 miljardia ja 3 miljoonaa katselukertaa. Videoilla rohkeat naiset levittävät kuukautisverta iholleen. He kertovat käyttävänsä vain tuoretta verta eli kasvomaskin voi tehdä vain noin kerran kuukaudessa. 

"Teen mitä vain kauneuden nimissä"

Väitteiden mukaan kuukautisveri pitää ihon nuorekkaana.

– Tämä ei ole mikään vitsi, vakuuttaa eräs oman videonsa TikTokiin ladannut käyttäjä.

Eräs menkkamaskin nimeen vannova käyttäjä väittää maskin olevan terveellistä iholle ja yhdistävän häntä hänen feminiiniseen energiaansa.

Juttu jatkuu videon alla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Toinen trendiä urheasti kokeillut ei voinut videollaan tehdä muuta kuin yskiä kuvotuksesta levittäessään kuukautisverta siveltimellä kasvoilleen.

– Olen valmis kokeilemaan mitä vain. Älkää arvostelko minua. Teen mitä vain kauneuden nimessä, verta kasvoilleen levittävä nainen toteaa yökkäysten välissä.

Eräät suositut kasvomaskit, kuten huippusuosittu Ordinaryn AHA and BHA Peeling Solution näyttää ulkonäöltään ja koostumukseltaan aidolta vereltä. On siis hivenen haastavaa arvioida, missä videoissa käytetään aitoa verta ja missä feikataan.

On kuitenkin aivan varmaa, että maailmassa on ihmisiä, jotka levittävät kuukautisverta kasvoilleen. Dazed Magazine on esimerkiksi koonnut artikkeliinsa viisi eri tapaa, joilla kuukautisverta voi käyttää hyödykseen. Verta voi artikkelin mukaan käyttää kasvomaskien lisäksi maalaamiseen, rituaaleihin ja jopa kynsilakan tekoon.

Asiantuntijat varoittavat

Moni on kertonut TikTokissa, että menkkamaskitrendi pelottaa heitä. Kammolle on syytäkin.

Asiantuntijat varoittavat pitämään kuukautisveren lähinnä pöksyissä. Veri voi nimittäin nopeasti pahan hajunsa lisäksi mennä huonoksi.

– Rukoilen teitä, olkaa kilttejä, älkääkä käyttäkö menkkavertanne kasvomaskeissa, ihotautilääkäri Joyce Park pyytää TikTok-videollaan.

Juttu jatkuu videon alla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Trendi ei ole pelkästään iljettävä vaan myös potentiaalisesti vaarallinen.

– Ei ole mitään mahdollisuutta, että te pystytte keräämään verta steriilisti. Siinä on siis todennäköisesti bakteereja, hikeä ja muita epäpuhtauksia, ihotautilääkäri Mamina Turegano toteaa TikTokissaan.

Alapäässä majailevat bakteerit, hiivasienet ja virukset voivat kaikki siirtyä kuukautisveren mukana iholle aiheuttaen tulehduksen.

– Miltä sinusta tuntuisi tajuta, että sinulla onkin ollut seksitauti, kun heräät aamulla edellisen illan menkkamaskin jälkeen ja kasvoissasi on klamydiabakteerin tai herpeksen aiheuttama tulehdus? esteettisen kirurgin assistentti Blair Hayes totesi E! Newsin haastattelussa.

Hayesin mukaan menkkamaskin tehokkuudelle tai toimivuudelle ei ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä.

Verta on toki ennenkin käytetty kauneudenhoidossa ja kasvomaskeissa. Moni ehkä muistaa Kim Kardashianin vampyyrikasvohoidon. Kyseiset hoidot on kuitenkin syytä jättää ammattilaisen toteutettaviksi, eikä niissä käytetä kuukautisverta raaka-aineena.

Katso video: Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti.

Onko sinulla runsaat kuukautiset? Nämä ongelmat tunnistat varmasti 1:19
Nämä 14 asiaa jokainen runsaista kuukautisista kärsivä on kohdannut!

Lue myös:

    Uusimmat