Tiktakin solistina toiminut Petra Gargano oli 13-vuotias, kun yhtye nousi jättisuosioon – yhden asian puuttuminen saa hänet kiitolliseksi: "En osaa edes kuvitella"

Petra Gargano panostaa nyt soolouraansa 8:01
Katso koko haastattelu: Petra Gargano panostaa nyt soolouraansa

Petra Gargano muisteli Tiktak-aikojaan Huomenta Suomen haastattelussa.

Tiktak-yhtyeestä aikoinaan tunnetuksi tullut laulaja Petra Gargano kirjoittaa parhaillaan uutta musiikkia, soolokeikkailee ja lähtee pian Raskasta joulua -kiertueelle, joka alkaa 17. marraskuuta Laukaasta ja päättyy reilun kuukauden kuluttua Jyväskylään.

Gargano vieraili lauantaiaamuna Huomenta Suomen haastattelussa, jossa muun muassa palattiin hänen musiikkiuransa juurille. Tiktakin solistina toiminut Gargano oli vasta 13-vuotias, kun yhtye nousi valtavaan suosioon vuonna 1999. 

Gargano kuvasi Tiktakin olleen suosionsa räjähdettyä hurjassa pyörityksessä.

– Olen jälkikäteen kiittänyt monesti luojaa siitä, että silloin ei ollut sosiaalista mediaa, Instagrameja tai Facebookeja. 

Gargano kokee hänen ja Tiktak-bänditovereidensa elämän olleen somen puuttumisen ansiosta suojatumpaa, eivätkä paineet esimerkiksi koulun käytävillä olleet niin suuret.

– En osaa edes kuvitella, mitä se olisi tänä päivänä ollut. Mutta on se hurjaa, kun kaikki omat hiuskokeilut löytyvät internetistä, hän nauroi.

Tiktak toimi Garganolle kouluna musiikkibisnekseen, musiikin tekemiseen ja esiintymiseen. Hän kertoi olevansa äärimmäisen kiitollinen historiastaan ja toteaa sen olevan varmasti syy sille, että hän on nykypäivänä musiikin parissa.

– Mutta esimerkiksi Raskasta joulua on hyvä esimerkki siitä, että olen tosi yksin tehnyt vuosien varrella omaa soolouraani. Välillä mennään kolme askelta eteenpäin ja välillä on ihan törkeän vaikeaa eikä mikään onnistu. Kaikki sormet osoittavat vain minua, että minä en tehnyt tarpeeksi hyvää biisiä tai minä en onnistunut.

– Nyt on hauskaa joulukuuksi hypätä jonkun toisen ohjaamaan laivaan. Nyt saankin olla yksi bändistä, vähän kuin aikoinaan Tiktakissa. Se tuntuu tosi ihanalta vastapainolta, hän jatkoi.

Tiktak lopetti vuonna 2007, ja Garganon sooloura alkoi vuonna 2009. Siirtymä suositusta bändistä soolouralle oli Garganolle todella raskas.

– Olin tottunut olemaan yksi kuudesosa, ja yhtäkkiä minun piti ottaa koko homma haltuun. Bändissä on minua 15 vuotta vanhempia äijiä, miten olen tässä se johtaja? Kipuilin sellaisten asioiden kanssa tosi paljon.

Samaan aikaan Gargano halusi alkaa kirjoittamaan musiikkia.

– Tiktakissa saimme tämän maan huipputekijöiltä ja myös maailmalta huipputekijöiltä biisejä, niin yhtäkkiä otan oman kynän käteen ja rupean ottamaan ensimmäisiä askeleitani kirjoittajana. Ne saappaat, johon piti hypätä, oli ihan järjettömän isot, hän kertaa. 

Gargano tiedosti itse, miten suuret saappaat hänen edessään olivat, mutta veikkaa, että hänen ympärillään töitä tehneet ihmiset ajattelivat, että hän jatkaa Tiktakin menestyksestä ja siitä, mihin yhtye jäi.

– Minä tiedostin tosi vahvasti, että ei, minä otan ensimmäisiä vauvan askeleitani artistiudessani, ja kaikki menestys, mitä saamme, on plussaa. Ei voi odottaa yhtään mitään. 

Missä Gargano näkee itsensä tulevaisuudessa? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat