Mainos

Tiheä automaattivalvonta vähentänyt suuria ylinopeuksia Helsingissä

Tiheä automaattivalvonta on rauhoittanut liikennettä Helsinkiä kiertävällä Kehä I:llä. Suuret ylinopeudet ja onnettomuudet ovat vähentyneet sen jälkeen, kun automaattivalvonta otettiin käyttöön viime vuonna.

VTT:n johtava tutkija Harri Peltola kertoo, että esimerkiksi Pakilan kohdalla huomattavia ylinopeuksia on havaittu valvonnan alettua päivittäin noin 2000, kun ennen valvontaa niitä havaittiin 11 000.

Uudenmaan ely-keskuksen liikenneturvallisuusvastaavan Marko Kelkan mukaan onnettomuudet ovat vähentyneet ja erityisesti loukkaantumiseen johtaneita peräänajoja on ollut vähemmän kuin ennen. Tutkimusjakson aikana kehätiellä on kuitenkin ollut tietyömaita, mikä on saattanut vaikuttaa aineistoon.

– Työmaajaksojen kohdilla vaikutusta on vaikeampi arvioida. Se kuitenkin tiedetään, että tietyömailla automaattivalvonnan on koettu parantavan työturvallisuutta, Kelkka sanoo tiedotteessa.

Tiheä valvonta aloitettiin Suomen vilkkaimmalla tiellä viime helmikuussa. Kameravalvontapisteitä on asennettu kehätielle noin kolmen kilometrin välein.

Kyselyn mukaan hieman yli puolet kehätien käyttäjistä kannattaa automaattivalvontaa. Kannatus on laskenut, sillä ennen valvonnan alkamista sitä kannatti 67 prosenttia kuljettajista.

VTT selvitti Kehä I:n automaattivalvonnan vaikutuksia tutkimuksessa, jonka tilaajia olivat Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikenneturva, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto ja Uudenmaan ely-keskus. Lisäksi poliisi luovutti tietoja tutkimusta varten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja