Mainos

Näin paljon Kehä I:n kamerat räpsivät rahaa valtiolle – ahkerin sakottaja sijaitsee Espoossa

1:32

Viime vuoden alussa Suomen vilkkaimmalla tiellä Kehä I:llä alkanut automaattinen kameravalvonta tuottaa valtion kassaan sievoisen summan vuodessa. 

Poliisi julkisti tänään tiedotustilaisuudessa kameravalvonnan tuloksia. Teknologian tutkimuskeskuksen VTT:n selvityksen mukaan liikenneturvallisuus Kehällä parani kaikin mahdollisin tavoin. 

Yli kymmenen kilometrin ylinopeuksien määrä putosi 11 prosentista kahteen. 

– Ensinnäkin loukkaantumiset vähentyivät, ylinopeudet vähentyivät ja suuret ylinopeudet vähentyivät merkittävästi, poliisin Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein tiivistää. 

Poliisin mukaan Kehä I:n kameravalvonnan perusteella kirjoitettiin viime vuonna 12 000 rikesakkoa, joka on suuruudeltaan 140 euroa. Valtio nettoaa näin vuosittain ainakin 1,7 miljoonaa euroa kirstuunsa, mutta kun mukaan laskee myös sakot, nousee summa kahden miljoonan euron tuntumaan. 

Tarkkaa summaa Poliisihallitus ei kerro julkisuuteen.

Liikennettä tiellä valvoo 35 kameratolppaa, ja valvonnan käynnistämiskustannukset olivat 900 000 euroa. Satsaus on siis tuottanut vuodessa jo tuplasti siihen kuluneen summan.

Suhteutettuna automääriin eniten ylinopeuksia havaitsi Espoon Vallikallioon sijoitettu kamera. Se räppäsi yli 1800 kuvaa ohiajaneesta vajaasta 56 000 autosta.

– Se on Leppävaarassa Mestaritunnelin suulla oleva kamera. Paikalla on 60 kilometrin rajoitus. Siellä oli aluksi 950 kuvaa vuorokaudessa. Nyt luku on noin 500. Edelleen aivan liian paljon. 

Pastersteinilla on selväsanaiset terveiset niille autoilijoille, joita tolpat yhä närästävät. 

– Kehä I:llä me vain kiristämme valvontaa. Siellä on edelleen ylinopeuksia ja onnettomuuksia. Me haluamme ylinopeudet sieltä pois, hän linjaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.