Tiger Woodsillako kaikkien aikojen comeback? F1-sarja jakoi vastaansanomattoman videon

Yhdysvaltalainen golflegenda Tiger Woods voitti viikonloppuna Masters-turnauksen ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 oltuaan ykkönen Georgian osavaltion Augustassa. Woodsin kohdalla on puhuttu jopa kaikkien aikojen comebackista urheilun saralla, mutta F1-sarja jakoi videon muodossa vastalauseensa.

Woodsin viime vuosia olivat varjostaneet sitkeät vammat ja siviilielämän ongelmat päihteitä ja avioliiton rikkoneita naisseikkailuja myöten. Kaksi vuotta sitten hänet pidätettiin lääketokkurassa auton ratista.

Paluuta golfmaailman huipulle ja voittajaksi on pidetty kaiken tämän jälkeen huimana temppuna.

F1-sarja tosin muistutti omasta historiastaan takavuosikymmeniltä. Itävaltalainen kuljettajatähti Niki Lauda ajautui kesken kauden 1976 Nürburgringin radalta ulos yli 200 km/h nopeudella, osui pylvääseen ja lensi ratapenkereestä takaisin radalle, ja hänen autonsa syttyi palamaan. Lauda sai niin vakavia palo- ja hengitystievammoja, että hänelle annettiin sairaalassa viimeinen voitelu.

Lauda teki kuitenkin mykistävän tempun. Hän ei vain selvinnyt hengissä, vaan ajoi vain 42 vuorokautta onnettomuutensa jälkeen.

Lauda oli kaksi kilpailua sivussa, mutta palasi jälleen loppukaudeksi kehiin. Heti paluukisassaan Italian Monzassa hän oli neljäs, ja Lauda hävisi lopulta kauden maailmanmestaruustaistelun James Huntille vain yhdellä pisteellä. Tähän vaikutti se, että Lauda oli vetäytynyt kahden ajokierroksen jälkeen kaatosateessa ajetusta kauden päätöskisasta Japanin GP:stä, jossa Hunt tuli kolmanneksi.

Heti seuraavana vuonna 1977 Lauda voitti uransa toisen maailmanmestaruuden ja kolmannen MM-tittelin vuonna 1984. 

– Todella urheilun uskomattomin paluutarina, F1-sarjan jakaman videon lopussa kiteytetään.

F1-sarja liitti videon yhteyteen kantaa ottavat saatesanat:

– Urheilun suurimmat comebackit? Jätämme tämän vain tähän, hashtageina #TigerWoods ja #F1.

Lue myös:

    Uusimmat