Tietokone kuin hampurilainen: HP:n erikoisuuteen voit kasata tarvitsemasi mausteet

0:42

HP Elite Slice on etenkin yrityskäyttöön suunnattu mielenkiintoinen kompakti pöytätietokone. Tyylikkäästi viimeistellyn Slicen erikoisuutena on sen erillisistä lisämoduuleista koottava rakenne.

Halutut moduulit kasataan päällekkäin, jolloin ne kytkeytyvät toisiinsa USB-C-tyypin liitännöillä. Moduulit lukittuvat toisiinsa napakasti muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden ilman johtorumbaa.

Pinon päällimäisenä on varsinainen suoritinyksikkö, jonka kannessa hohtaa HP:n tyylitelty logo.

Suoritinyksikön kannessa on valaistut hipaisupainikkeet äänenvoimakkuuden säätämiseksi sekä Skype-puheluiden tekemiseksi. Saatavilla on myös toisenlainen kansivaihtoehto, joka sisältää langattoman latausmahdollisuuden kännykälle.

Testikappaleemme on varustettu Intelin i5 -prosessorilla, 8Gt:n muistilla ja 256 Gt:n ssd-asemalla. Tällä kokoonapanolla laitetta voi vaivatta käyttää tavallisten toimistosovellusten käyttöön, mutta mikään pelikone ei ole kyseessä.

Suoritinyksikön kannen alapuolella on upea kuparin värinen jäähdytinsäleikkö, joka kiertää koko laitteen. Tämä antaa korkealuokkaista ilmettä muuten minimalistiselle kokonaisuudelle. 

Lisämoduuleilla lisää ominaisuuksia

Lisämoduuleista tarjolla on tällä hetkellä DVD-asema, kiinnitysalusta, sekä Bang & Olufsenin kaiutinmoduuli, joka on varustettu melua suodattavilla mikrofoneilla. Kun nämä lisäosat napsauttaa paikoilleen, niin käytössä onkin oivallinen ja tyylikäs kumppani esimerkiksi neuvottelujen hoitamiseksi.

Moduuleista koottava rakenne toimii Elite Slicen tapauksessa hyvin ja osat muodostavat toisiinsa kytkettynä varsin yhtenäisen ja silti kompaktin kokonaisuuden.

Kuin hampurilainen, jota ei kuitenkaan saa kaikilla mausteilla

Ideana erillisistä osista pinottava HP Elite Slice on kuin tekniikalla täytetty hampurilainen. Kokeilussamme jäi kuitenkin askarruttamaan se, että tätä hampurilaista ei saa kaikilla mausteilla.

Varsinaisen suoritinyksikön saa luonnollisesti hankittua eri prosessori-, muisti- ja tallennusvaihtoehdoilla. Lisämoduuleja on kuitenkin ainakin vielä tässä vaiheessa turhan vähän. Monella käyttäjällä olisi varmasti käyttöä sellaisille lisämoduuleille, jotka tarjoaisivat esimerkiksi parannetut grafiikkaominaisuudet, lisätallennustilaa tai lisää liitäntöjä. Tällaisia moduuleja ei ole kuitenkaan toistaiseksi tarjolla.

Sen sijaan nyt saatavilla oleva DVD-asema alkaa olla jo menneen talven lumia. Lisäksi kaiutinmoduuli ei voita erillisiä kaiuttimia äänenlaadullaan, joskin se soveltuu hyvin puheluiden tekemiseen.

Moduulirakenteen yhtenä heikkoutena on myös moduulien hinta. Esimerkiksi Slicen DVD-soitin maksaa noin 100 euroa, kun vastaavan ulkoisen DVD-soittimen saa kaupasta napattua itselleen muutamalla kympillä. Myös kaiutinmoduuli maksaa noin 100 euroa, mikä on aika paljon melko pienestä kaiuttimesta.

Moduulirakenne toimii loistavasti, mutta ominaisuuksia kaipaisi lisää

HP Elite Slice on innovatiivinen tietokone, jonka valttia on kompakti koko ja laadukas toteutus.

Itse asiassa Elite Slice on yksi parhaimman näköisistä pöytäkoneista, joita on käynyt kokeilussamme. Lisäksi kyseessä on erittäin hiljainen laite, joka on ehdotonta plussaa.

Erilaisia lisämoduuleita pitäisi kuitenkin saada markkinoille huomattavasti nykyistä enemmän ja lisäosien hinnan soisi olevan kohtuullisempi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja