Mainos

Asuksen hyper-ohut läppäri MTV:n kokeilussa: Plussat ja miinukset

Asus Zenbook 3 edustaa uuden sukupolven suunnittelua huippukevyiden Ultrabook-kannettavien rintamalla. MTV Digi perehtyi mielenkiintoiseen uutuuteen.

Zenbook 3 (UX390UA) on varustettu 12,5-tuumaisella FullHD IPS -näytöllä. Näyttö on päällystetty Corning Gorilla Glass 4 -lasilla naarmuuntumisen estämiseksi. Kevyeen alumiinikuoreen kääritty laite painaa vain 910 grammaa ja se on vain 11,9 milliä paksu.

Ohuesta ja kevyestä olemuksestaan huolimatta kone tarjoaa speksit vaativampaankin käyttöön. Suorituskyvystä vastaa Intel Core i7-7600U-suoritin, 16 Gigan keskusmuisti ja teratavun SSD-asema. Näppäimistön alapuolella oleva kosketusalusta sisältää myös sormenjälkitunnistimen.

Plussaa:

-Tehokkaat ominaisuudet

-Kompaktin kokoinen

-Kevyt ja hienosti viimeistelty metallinen rakenne

-Äänentoisto laitteen omilla kaiuttimilla

-Hyvätasoinen näyttö

Miinusta:

-Näppäimistön ja hiirialustan käytön tunnottomuus

-Tuuletin usein päällä

-Näyttö ei tue kosketuskäyttöä

Laitteen kylkeen on ympätty kuulokeliitännän lisäksi vain USB C-liitäntä, mutta paketin mukana tulee USB-telakka, joka lisää valikoimaan myös HDMI- ja USB 3.0 -liitännät.

Asus Zenbook 3:n antama vaikutelma on sanalla sanoen upea. Jo ensivilkaisulla Zenbook 3:n olemuksessa kiinnittyy huomio sen taidokkaaseen ja tyylikkääseen metalliseen viimeistelyyn. Erittäin kevyestä ja ohuesta rakenteestaan huolimatta laite on tukevan oloinen. Näyttö tarjoaa todella terävän ja kirkkaan kuvan. Näytössä ei kuitenkaan valitettavasti ole kosketusominaisuutta.

Taustavalaistu näppäimistö ja hiiren kosketuslevy ovat järkevän kokoiset vaativampaakin käyttöä ajatellen. Näppäimistön käyttötuntuma on miellyttävän napakka, joskin näppäimen liikerata saisi olla suurempi tunnokkuuden lisäämiseksi.

Kosketusalusta toimii täsmällisesti, mutta tässäkin jäi kaipaamaan tunnokkuutta klikkausten tekemisissä. Käytännössä kosketusalustasta puuttuu klikkausefekti lähes täysin.

Erityiskiitosta Zenbook 3 ansaitsee hyvätasoisesta äänentoistostaan laitteen omilla kaiuttimilla. Musiikki kuuluu ohueen runkoon sijoitetuista pienistä kaiuttimista jopa niin hyvin, että musiikin kuuntelu on mahdollista ilman kuulokkeitakin. Tämä on erittäin harvinaista tämän kokoluokan laitteelle. Parhaimmalta ääni kuulostaa silloin, kun se on asetettu tasaiselle alustalle, kuten vaikkapa pöydälle.

Asus Zenbook 3


-Käyttöjärjestelmä: Windows 10

-Näyttö: 12,5" Full HD IPS-paneeli

-Suoritin: Intel Core i7-7500U

-Muisti: 16 Gt keskusmuisti

-Tallennustila: Jopa 1 Tt SSD-asema.

-Muuta: Taustavalaistu näppäimistö, sormenjälkitunnisin

-Liitännät: Kuulokeliitäntä, USB-C, (sisältää USB-telakan, jossa USB-C-, HDMI- ja USB 3.0-liitännät)

-Mitat: 29,6 x 19,1 x 1,2 cm, paino 910 grammaa

Asus lupaa akkukestoksi 9 tuntia, mutta käytännön kokeilujemme perusteella tähän ei ylletä. Windowsin taustaprosessit tuntuvat ajoittain kuluttavan koneen resursseja turhan paljon. Kokeilussamme kävi kaksi testilaitetta asian takia. Ensimmäisessä testilaitteessa taustaprosessit saivat tuulettimen huutamaan kuin viimeistä päivää ja akku tyhjeni muutamassa tunnissa.

Asuksen toimittamassa toisessa testimallissa ongelmaa ei ollut havaittavissa, mutta siitä huolimatta laitteen tuuletin hurahtaa varsin nopeasti päälle kevyissäkin tehtävissä.

Tiivistettynä voidaan todeta, että Zenbook on hienosti toteutettu kompakti Ultrabook-kannettava, jonka teho riittää vaativaankin video- ja kuvankäsittelyyn. Laitteen viimeistely on kiitettävällä tasolla. Muutamat edellämainitut miinukset laskevat muuten erinomaista kokonaisarvosanaa hieman.

Rautapuolen ominaisuuksista riippuen Asus Zenbook 3 hinnat lähtevät 1500 eurosta ylöspäin. MTV Digin arvostelussa oli kalliimman hintaluokan kokoonpano.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.