Mainos

Kokeilussa hiilikuituinen uutuusläppäri: Sarana kasattu 813 erillisestä osasta

Lenovon Yoga-tietokonemallistoon kuuluu tabletteja ja kannettavia tietokoneita. Jo malliston nimi vihjaa, että kyseiset laitteet taipuvat moneen eri asentoon niissä käytettyjen saranointiratkaisujen ansiosta.

Uuden Yoga 900s:n tapauksessa näppäimistön ja näytön välinen saranointi on viety uudelle tasolle.

Yoga 900s on laadukkaasti toteutettu 2 in 1 -kannettava, joka sisältää kovat tekniset ominaisuudet, hulppean akkukeston ja hyvätasoisen kosketusnäytön erittäin ohuessa ja kevyessä paketissa. Erikoisen saranointiratkaisunsa ansiosta laitetta voi käyttää myös tablettina kääntämällä näppäimistö näytön taakse.

Kovatasoiset ominaisuudet huippu-ohuissa kuorissa

Yoga 900s-mallista on saatavilla erilaisia ja erihintaisia kokoonpanoja.


Plussaa:

-Erittäin hyvä akunkesto

-Tehokkaat ominaisuudet

-Todella kompakti, kevyt ja ohut

-Kirkas ja terävä näyttö ilman valovuotoja

-Jämäkkä rannekesaranointi, joka mahdollistaa laitteen monipuolisen käytön eri asennoissa

Miinusta

-Pienehkö näppäimistö

-Laitteen pohja kuumenee peruskäytössä

-Pienet puutteet näytön kosketusherkkyydessä

-Kova hinta

Testilaitteessamme on 12,5-tuumainen QHD-kosketusnäyttö (2560x1440), joka tarjoaa erinomaisen tarkan ja kirkkaan kuvan.

Häiritseviä taustavalon vuotoja ei ole havaittavissa edes kuvaruuden ollessa mustana.

Vauhtia koneelle puskee Intelin M7-prosessori. Muistia on 8Gt ja tallennuskapasiteettia 512Gt. Kovista ominaisuuksista ja laihasta olemuksestaan huolimatta laitteen akun luvataan tarjoavan virtaa yli 10 tunnin käyttöön.

Kokeilussamme kiinnitimmekin heti huomiota siihen, että Yogan akku todellakin kestää hämmästyttävän hyvin. Tämä kone soveltuu hyvin pitkiä reissuja matkaaville ihmisille, kun latausmahdollisuudet ovat vähissä.

Kokonaisuus on saatu erittäin kompaktiksi: laite on paksuimmalta kohdaltaankin vain 14 milliä paksu ja se painaa alle kilon. Hiilikuituisen rakenteensa ansiosta Yoga 900s:n runko on kuitenkin hyvin jämäkän oloinen, eikä se vääntyile.

Taustavalaistussa näppäimistössä on sopivan tunnokas painiketuntuma, mutta kokonaisuutena näppäimistö on turhan pieni etenkin pitempiä tekstejä kirjoittaessa.

Näppäimistön alapuolelle sijoitettu kosketusalusta on käyttötuntumaltaan hyvä ja klikkaukset tuntuvat aidosti klikkauksilta. Kosketusalustakin voisi olla aavistuksen suurempi, mutta toimii kyllä myös näin.

Erikoinen, mutta hyvin toimiva saranointi


Lenovon muiden Yoga-sarjan tuotteiden malliin 900s taipuu moneen eri asentoon ja laitetta voi käyttää myös aivan tabletin tavoin. Tämän mahdollistaa erikoinen rannekesaranointi, johon on saatu inspiraatiota kellon rannekkeesta.

Kyseinen saranainnovaatio koostuu eräti 813 erillisestä osasta. Lopputulos ei ole kuitenkaan mikään erillisistä osista koottu sekamelska, vaan kyseessä on varsin tyylikäs ja laitteen ohueen olemukseen hyvin istuva toteutus. 

Saranoinnin avulla laitteen näppäimistö taipuu kokonaan näytön taakse, jolloin laitetta pystyy käyttämään tablettikoneena. 

Pohja kuumenee jo peruskäytössä

Lenovo Yoga 900s ei sisällä häiritsevästi puhaltavaa tuuletinta, mutta laitteen pohja lämpenee selvästi aivan peruskäytössäkin. Tämä saattaa haitata hieman sylikäyttöä.

Mutta tehojen kanssa ei pitäisi heti tulla ongelmaa. Muutaman päivän kokeilun perusteella Yoga 900s toimii jouheasti tilanteessa kuin tilanteessa.

Pientä huomautettavaa löytyy kosketusnäytön herkkyydestä. Näyttö ei aina reagoinut kunnolla kaikkiin klikkauksiin, erityisesti sovellusikkunoita suljettaessa pienistä rasteista.

Yksi tyylikkäimmistä pikkukannettavista

Joka tapauksessa Lenovo Yoga 900s selviää kokeilustamme melko pienillä miinuksilla. Itse asiassa Yoga 900s on tuntumaltaan yksi parhaimman ja laadukkaimman oloisista ultrakannettavista, joita testipöydällämme on vieraillut.

Täydellinen se ei kuitenkaan ole ja testilaitteemme noin 1800 euron hintalappu saattaa karkottaa monen ostajaehdokkaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.