Mainos

Tietokirjat kysyttyjä alennusmyynneissä

Perinteinen valtakunnallinen kirja-ale alkaa torstaina. Kirjakaupat suhtautuvat alennusmyyntiin myönteisin odotuksin, sillä kirjojen ennakkomyynti on ollut jälleen tänä vuonna ennätyksellisen vilkasta, arvioidaan Kirjakauppaliitosta.

Erityisesti nettimyynnin suosio on yllättänyt kirjakaupat. Suurimmat ketjut ovat saaneet tuhansia tilauksia Internetin välityksellä ja yksi tilaus kattaa yleensä 6-7 kirjaa.

Kysytyimpiä teoksia ennakkoon ovat olleet tietokirjat, mutta myös klassikoita myydään aina reippaasti alennusmyynneissä. Akateemisesta kirjakaupasta tilattiin ensimmäisinä loppuun Stephen Hawkingin Ajan lyhyt historia ja Päivi Setälän Keskiajan nainen. Akateemisen ennakkomyynti oli 24000 alennuskirjaa.

Suomalainen Kirjakauppa on myynyt eniten ennakkoon esimerkiksi cd-romia Suomen linnut ja Suurta uni- sekä Suurta ruokakirjaa. Suomalaisessa oli tänä vuonna ennakkomyynnissä myös hyvä valikoima sarjakuvia ja ne ovatkin tehneet mukavasti kauppansa. Suomalaisen Kirjakaupan ennakkotilausten määrä oli noin 20000 kirjaa, mutta kaikkia ennakkomyynnissä olleita kirjoja on vielä kauppojen hyllyillä torstaina.

Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Olli Eräkivi arvelee suuren kysynnän syyksi sen, että kustantamoilta saatiin tänä vuonna ennakkomyyntiin laaja valikoima kuluttajia kiinnostavia kirjoja. -Ennakkomyynnissä ja kauppojen alennusmyynneissä myydään kaikkiaan 1-1,5 miljoonaa kirjaa, mikä on noin 10 prosenttia vuotuisesta myynnistä, Eräkivi uskoo.

Alennuskirjat maksavat keskimäärin 40-50 markkaa. Torstain kirja-ale alkaa useissa kirjakaupoissa jo kello 7 aamulla ja ensimmäisenä paikalle ryntäävät varastoista kaivettujen löytöjen kalastajat. Kirjakaupoissa on tarjolla kustantajien loppuerien lisäksi myös kirjakauppojen omia jäännöseriä, joten tarjonta vaihtelee kauppakohtaisestikin. Alan yhteistä alennusmyyntiluetteloa ei ole, mutta ketjukohtaisia luetteloita saa liikkeistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.