Mainos

TietoEnatorille holding-yhtiö

TietoEnator perustaa holding-yhtiön Nordic Capitalin kanssa.

Tietotekniikkapalveluja toimittava TietoEnator myy henkilöstö- ja talousohjauksen liiketoimintansa holding-yhtiölle, josta se itse omistaa 51 prosenttia ja pääomasijoittaja Nordic Capital 49 prosenttia.

TietoEnatorin mukaan kaupan toteutumisen ehtona on, että ulkopuolinen pankkirahoitus varmistetaan. Yhtiön mukaan kokonaisuus rahoitetaan osakaslainoilla ja pankkilainalla, joista noin 105 miljoonaa euroa on konsernin ulkoista. Kaupasta odotetaan noin 60-65 miljoonan euron myyntivoittoa.

Kaupan vaikutus kolmannen neljänneksen osakekohtaiseen voittoon on positiivinen, mutta kasvavien vähemmistöosuuden ja korkokulujen johdosta vaikutus konsernin osakekohtaiseen voittoon on negatiivinen vuoden viimeisestä neljänneksestä alkaen, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan.

Sopimuksen mukaan myös uuden yhtiön johdolla on mahdollisuus ostaa joitakin prosentteja osakkeista. Kauppa perustuu 149 milj. euron yritysarvoon ja saatetaan päätökseen heinäkuussa.

Osapuolten tavoitteena on luopua uudesta Resource Management -ryhmästä kokonaan 3-5 vuoden aikana. TietoEnatorin Resource Managementin henkilömäärä on noin 1000. Liiketoiminta-alue toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.