Tieto dopingtestaajien saapumisesta paljastui – yleisurheilukilpailu sai hämmentävän käänteen: "Tunnen tulleeni petetyksi"

Intian Delhissä käyty yleisurheilutapahtuma sai erikoisia piirteitä, kun urheilijat vetäytyivät yllättäen kilpailuista. Joukkopako 100 metrin finaalista herätti voimakkaita epäilyksiä dopingin käytöstä.

100 metrin kilpailun voittoon juoksi lopulta 20-vuotias Lalit Kumar. Saavutus ei kuitenkaan ollut kummoinen, sillä Kumar oli kilpailun ainoa osallistuja. Muut seitsemän juoksijaa vetäytyivät kilpailusta viime hetkellä vedoten kramppeihin ja lihasvammoihin.´

Yllättävä joukkopako herätti epäilyksiä kilpailun järjestäjissä. Järjestäjät epäilevät urheilijoiden saaneen vihiä Intian anti-dopingtoimiston NADAn testaajien saapumisesta paikalle.

– Outo poisjäänti on ymmärrettävää, mutta kun seitsemän juoksijaa jää pois, tietää, että siinä on jotain epäilyttävää, Delhin yleisurheiluliiton sihteeri Sandeep Mehta sanoi Reutersille keskiviikkona.

– Myös osa heittäjistä katosi ennen kilpailua, ja NADAn pitäisi testata heidät kaikki. Välitämme heille tiedot kaikista urheilijoista, jotka pakenivat. 

Mehtan mukaan osa urheilijoista jätti myös tulematta mitaliseremonioihin, mikä lisäsi epäilyksiä entisestään. Hän totesi urheilijoita odottavan kilpailukielto Delhin alueella, jos heidän testeissään ilmenee epäselvyyksiä.

– Suosittelemme, että Intian yleisurheiluliitto toimii samoin.

Reuters ei tavoittanut NADAn toimitusjohtajaa Vimal Anandia kommentoimaan tapausta.

Dopingongelma rehottaa valtoimenaan Intiassa, joka rankattiin toiseksi heti Venäjän jälkeen anti-dopingsäännöstön rikkomusten määrässä Maailman anti-dopingtoimiston WADAn listalla.

Kisan voittoon juossut Kumar tyrmistyi tilanteesta.

– Odotin todella juoksemista parhaita urheilijoita vastaan, mutta kukaan ei ilmaantunut paikalle, Kumar sanoi Indian Express -lehdelle.

– Kaikki pelkäsivät joutuvansa testatuksi. Urheilijana tunnen tulleeni petetyksi.

Kumar sai kuitenkin palkinnon voitostaan, vaikka kilpailu jäi puuttumaan.

– Hän kisasi muita vastaan alkuerissä, eikä le hänen vikansa, että kilpailijat kaikkosivat ennen finaalia, Mehta sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat