Yllätyskäänne: Keihästähden dopingpannaa lyhennettiin rajulla kädellä – olisi jo vapaa kisaamaan

Intian kansallinen antidopingorganisaatio Nada on lyhentänyt keihäänheittäjä Shivpal Singhin dopingpannaa neljästä vuodesta yhteen vuoteen, minkä myötä mies olisi jo vapaa kilpailemaan. Asia ei ole kuitenkaan vielä taputeltu, sillä kansainvälisen yleisurheiluliiton etiikkaa valvova Athletics Integrity Unit (AIU) ottaa päätöksen arvioitavakseen, Inside the Games -uutissivusto kertoo.

Intialainen keihäänheittäjä Shivpal Singh antoi positiivisen dopingnäytteen metandienoni-steroidista kilpailujen ulkopuolisessa testissä syyskuussa 2021. Intian antidopingviranomaiset asettivat hänet neljän vuoden kilpailukieltoon viime lokakuussa siten, että panna laskettiin alkamaan 21.10.2021.

Singhin leirin mukaan heittäjän positiivinen näyte johtui "virheellisestä/saastuneesta lisäravinteesta". Singhin asianajaja Parth Goswamin uutistoimisto Press Trust of Indialle antaman lausunnon mukaan lisäravinteita myyneen liikkeen todettiin osallistuneen saastuneiden lisäravinteiden myyntiin. Singhin käyttämä lisäravinne testattiin asianajajan mukaan laboratoriossa, joka totesi sen metandienonia sisältäväksi ja saastuneeksi.

Singhin leirin mukaan heittäjä oli noudattanut huolellisuutta ja varovaisuutta ja tarkastanut lisäravinteen etiketin, jossa ei mainittu kiellettyä ainetta.

Singh teki kilpailukiellostaan valituksen, joka onnistui. Intian kansallinen antidopingorganisaatio Nada lyhensi Singhin, 27, kilpailukiellon neljästä vuodesta vuoteen, minkä myötä hänen pannansa on päättynyt jo viime vuoden puolella.

Singhin asianajajan mukaan Nada katsoi, että Singh oli tehnyt selvityksiä ennen lisäravinteen ottamista eikä Singh ollut piittaamaton tai huolimaton.

Singhin tapaus on kuitenkin vielä auki.

– AIU (kansainvälisen yleisurheiluliiton etiikkaa valvova Athletics Integrity Unit) arvioi päätöksen ennen kommenttien/toimien harkitsemista, AIU:n tiedottaja kertoi Inside the Gamesille.

Inside the Games huomautti Intian dopingongelmista ja toi esiin, että intialaisurheilijoita enemmän kilpailukieltoja oli hiljattain vain venäläisillä urheilijoilla.

86 metrin mies

1:00
10 yllättävää ainetta, jotka voivat poikia sinulle dopingrikkeen.

Shivpal Singh on ollut Intiassa kakkosheittäjä Tokion olympiavoittaja Neeraj Chopran taustalla.

Singh jäi Tokion olympialaisissa 2021 karsintaan heitettyään 76,40. Parhaimmillaan hän lennätti kyseisenä vuonna kepin 81,63:een maaliskuussa kotimaassaan Patialan kaupungissa.

Singhin ennätys on 86,23. Hän kiskaisi sen vuonna 2019 Qatarin Dohassa Aasian mestaruuskisoissa, joissa hän saavutti hopeaa.

Lisäksi Singh voitti vuonna 2019 sotilaiden maailmanmestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja