Mainos

Dopingepäilyihin joutunut pikajuoksijatähti vaatii anteeksipyyntöä – "Ei tällaiselle voi laittaa hintalappua"

6:04
Tulosruudun juttu Christian Colemanin dopingepäilyksistä.

Yhdysvaltalainen huippusprintteri Christian Coleman vaatii maansa antidopingtoimistolta USADA:lta anteeksipyyntöä. 

USADA syytti Colemania olinpaikkatietojen liiallisesta rikkomisesta, mutta luopui syytteistä juuri ennen kuin riita oli menossa sovitteluun. Tapaus nosti Colemanin ylle dopingepäilyksen, sillä urheilijoiden tulee ilmoittaa olinpaikkansa dopingtestaajien tietoon. 

Tällä kaudella maailman kovimman ajan 100 metrillä juossut Coleman totesi keskiviikkona, että kohu on tahrannut hänen mainettaan. Hän laskee menettäneensä 150 000 dollarin (noin 135 000 euroa) edestä mahdollisia tienestejä asian selvittämisen takia. 

– Suunnitelmanani oli juosta kahdessa kisassa ja mennä sitten MM-kisoihin, mutta jouduin yllättäen muuttamaan suunnitelmiani, Coleman kommentoi julkaisemallaan videolla. 

– Minulla on varaa asianajajaan ja parhaaseen puolustukseen, mutta on olemassa ihmisiä, jotka eivät tienaa paljon rahaa. Jos olet tuntemattomampi urheilija, USADA saattaa jyrätä ylitsesi. Minusta tuntuu, ettei tällaisen tilanteen kestämiselle ja maineen tahraamiselle voi laittaa hintalappua. 

USADA päätti luopua syytteistä, kun maailman antidopingtoimisto WADA ohjeisti sitä olinpaikkatietojen 12 kuukauden aikaikkunan laskemisessa

– Ihmiset eivät ymmärrä, kuinka helposti testi saattaa jäädä väliin. Joskus olinpaikkatietojen päivittämisen unohtaa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä testien välttelemisen kanssa. 

– Minua testataan 30-40 kertaa vuodessa. Se on hullu määrä. Olen ihminen. Minäkin unohdan asioita, vuoden 2017 MM-hopeamitalisti summasi. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja