Tiesitkö? Tätä todella tarkoittaa, kun hiuksiin ”sattuu”

Kun vapautat kiinni olleet hiuksesi pitkän päivän jälkeen, saatat tuntea hiuksissasi pientä kipua. Mutta oletko koskaan miettinyt, mistä tämä kipu oikein johtuu? Asiantuntijat selittävät nyt taustoja tälle melko tavalliselle ilmiölle.

Ihotautien professori Angela Lambin mukaan kipu ei todellisuudessa tunnu tietenkään itse hiuksissa, vaan hiusjuurten hermopäätteissä.

– Hiuksesi ovat osa hermoverkostoa, joten kun vedät hiuksia ylös, se aiheuttaa painetta hermopäätteisiin, jotka sijaitsevat karvatuppien juurissa. Kun teet tätä jatkuvasti, ne saattavat kipeytyä, Lamb selittää.

Losangelesilaisen ihotautilääkäri Jessica Wun mukaan kipu voi johtua myös siitä, että hiusten hermopäätteet tottuvat vähitellen tiettyyn asentoon. Joten kun avaat pitkään kiinni olleet hiuksesi, hermopäätteet stimuloituvat uudelleen, jolloin päänahka voi tuntua entistä herkemmältä.  

Vaihtele kampausta päivittäin

Mutta ennen kuin kiinnität hiuksesi jälleen ponihännälle luullen sen olevan harmitonta, mietipä uudelleen. Lambin mukaan hiusten nostaminen ylös liian usein altistaa hiukset stressille ja jännitykselle, jotka puolestaan voivat aiheuttaa hiustenlähtöä. Vaikka hiustenlähtöä ei tapahtuisikaan, toistuva hiusten kiinnittäminen voi ohentaa hiuksia huomattavasti.

– Hiuksesi ovat kuollutta ainesta, keratiinia, joten jos laitat niille liikaa jännitystä tai painetta, se voi aiheuttaa katkeilua, Lamb selittää.

Lambin neuvo kaikille onkin varmistaa, että hiuksia ei koskaan sidottaisi liian tiukalle tai vedettäisi liian kovaa. Hän kehottaa myös vaihtelemaan kampauksia päivittäin, jolloin hiukset eivät pääse tottumaan samaan asentoon.

Myös hiuslenkit voivat vahingoittaa hiusta. Kokeile sitoa letti kiinni omia hiuksia

0:37

Lähde: Huffingtonpost   

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja