Tiesitkö: Sisustuksesi voi vaikuttaa älykkyyteesi

Värit vaikuttavat mielialaan, mutta ne Home and Garden -lehden mukaan ne vaikuttavat myös älykkyyteesi. Olisiko aika maalata huoneet uusiksi?

Värit vaikuttavat mielialaan, joten ne vaikuttavat myös muun muassa energiatasoosi ja luovuuteesi, mikä taas vaikuttaa siihen, miten hyvin voit käyttää älyäsi hyödyksesi. Home and Garden -lehden mukaan seuraavat värit tehostavat mielesi toimintaa.

Oranssi

Oranssi väri stimuloi mieltä, antaa pitkäjänteisyyttä ja tekee sosiaalisemmaksi. Vältä kuitenkin vahvaa oranssia, vaan valitse mieluummin hieman kevyempi sävy, sillä se antaa positiivisemman olotilan.

Keltainen

Keltainen toimii hyvin samalla tavoin kuin oranssi, mutta lehden mukaan se voi tehdä sinusta hieman liian tunteikkaan. Väri toimii parhaiten sekoitettuna tummiin ja neutraaleihin sävyihin, tai pieninä annoksina – esimerkiksi keltainen tulppaanikimppu pöydällä piristää mukavasti!

Sininen

Kalpean vaaleansinisen kerrotaan tekemään tehokkaammaksi ja tuotteliaaksi, sekä auttavan luovaa ajattelua. Sen sijaan tumma sininen voi vaikuttaa juuri päinvastoin.

Valkoinen

Kokovalkoisessa sisustuksessa mieli lepää ja voit keskittyä paremmin. Pienet, harkoin valitut väriläiskät voivat olla hyvä idea. Kokeile vaikka raikkaan keltaisia sohvatyynyjä tai pirteän punaista kukkakimppua.

Musta ja harmaa

Mustan ja harmaan vaikutus on sinusta itsestäsi kiinni – esimerkiksi mustavalkoinen sisustus on hyvin tyylikäs, mikä voi toimia osalle ihmisistä hyvinkin inspiroivana väriyhdistelmänä. Sen sijaan laajat, tummat pinnat imevät energiaa itseensä ja voivat vaikuttaa masentavasti.

Kun yhdistelet mustaa ja harmaata sisustukseesi pidä huoli, että kokonaisilme pysyy valoisana. Harmaa on usein parempi vaihtoehto kuin täysin musta.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja