Monille on jo iskostunut mieleen, että karkki, sokeroidut juomat ja muut reilusti sokeria sisältävät ruoat ovat tuhoksi purukalustollemme, mutta oletko tajunnut kiinnittää huomiota näihin arkisiin ruokiin?
Oletko vaalean pastan tai leivän, murojen tai suolakeksien ystävä?
Jos olet, on hyvä tiedostaa, että saatat saada näitä ruokia syömällä hampaillesi aikaan tuhoa yhtä paljon tai jopa enemmän kuin karkilla tai muilla sokeriherkuilla.
Lue myös: "Tekniikka on melkein kaikilla väärä"– tällä suuhygieniamokalla voi olla vakavat seuraukset terveydelle
Vaalea pasta ja leipä sisältävät tärkkelystä, joka on sokeria.
Kun syöt esimerkiksi vaaleaa leipää, sen sisältämä tärkkelys, joka on monimutkainen sokeri eli polysakkaridi, hajoaa yksinkertaisemmiksi sokereiksi glukooseiksi jo suussamme pureskelun aikana, kertovat New York Post ja Healthline.
Hajotessaan leivästä muodostuu yhdessä syljen kanssa hieman kumimaista ja tahnamaista ainetta, joka tarttuu hampaiden väleihin ja koloihin.
