Tiesitkö? Näitä ruokia herttuatar Meghanilla ei ole lupa nauttia virallisilla lounailla

Kuka on prinssi Harryn tuleva puoliso Meghan Markle? 2:51

Herttuatar Meghan joutuu unohtamaan tietyt ruuat tehdessään edustusmatkoja Britannian kuninkaallisen hovin nimissä.

Kuninkaalliset tunnetaan pitkästä etiketti- ja sääntölistoistaan, joiden noudattamatta jättäminen johtaa oitis kovaan kritiikkiin ja paheksuntaan. Sääntölistoihin kuuluvat myös tietyt ruoka-ainesosat.

Kuninkaallissuvun uusin jäsen herttuatar Meghan saakin totutella valkosipulin puutteeseen tehdessään virallisia matkoja. Matkat ovat usein täynnä tapaamisia, eikä hovissa haluta ottaa riskiä, että edustajien henki haisisi tärkeissä tapaamisissa.

Lisäksi kuningatar Elisabetin kerrotaan inhoavan valkosipulia. Buckinghamin palatsin kokki Darren McGrady on paljastanut, että valkosipuli on kielletty jyrkästi kuningattarelle tarjoiltavista ruoka-annoksista.

– Emme saa koskaan tarjoilla ruokaa, jossa on valkosipulia tai liikaa sipulia. Kuningatar ei koskaan halunnut valkosipulia ruokalistalle.

Herttuatar sen sijaan nauttii valkosipulista. Hän on aiemmin hehkuttanut suosikkikotiruuakseen filippiiniläistä adobo-kanaa, jonka pääainesosiin kuuluu juuri valkosipuli. Valkosipuli ei ole kuitenkaan arkiruuissa kielletty, joten Meghan voi nauttia siitä yhä vapaa-ajallaan.

Toinen kielletty ainesosa matkaruuissa on äyriäiset. Tarkoitus on ehkäistä sairastumisriskejä kuninkaallisten tiukkaan aikataulutetuilla matkoilla. Äyriäiset saattavat sisältää haitallisia bakteereja, kuten kolibakteeria, riippuen vesien puhtaudesta.

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat