Tiesitkö? Näitä ruokia ei kannata laittaa mikroon

Mikroaaltouuni on jopa ylivertainen ruokien lämmittäjä kaikessa tehokkuudessaan, mutta ihan kaikkea mikroon ei kannata laittaa.

Useimmat ruoat kuumentuvat mikrossa nopeasti ja tasaisesti, mutta tiesitkö, mitkä ruoat kannattaa pitää pois mikrosta?

Hedelmät

The Daily Meal -sivuston mukaan ei ole yleensä hyvä idea laittaa hedelmiä kokonaisina mikroon. Esimerkiksi viinirypäleet yksinkertaisesti räjähtävät.

Chilipippurit

Voi olla hyvinkin epämukava kokemus yrittää lämmittää chilipippureita mikrossa. Niiden sisältämä kapsaisiini, joka aiheuttaa chilin tulisuuden, alkaa haihtua mikrossa. Kun saat kasvoillesi tuulahduksen tätä tulista aromia, ymmärrät miksei tämä ollut hyvä idea.

Kananmunat

Jos luulit, että voit kypsentää kananmunan kuorineen mikrossa, olit väärässä. Kananmunan sisus kuumenee liikaa eikä höyry pääse karkuun, joten lopputuloksena kananmuna luultavasti räjähtää mikroon ja joudut siivoamaan.

Vesi

Vesimukillista ei kannata lämmittää mikrossa. Vesi voi ylikuumentua, vaikkei siinä näykään kiehumisen merkkejä. Kun otat lasin pois ja yrität sekoittaa tai laittaa sinne vaikkapa teepussin, tulikuuma vesi saattaakin räjähtää kasvoillesi. Jos sinun on aivan pakko kuumentaa vesi mikrossa, laita lasiin esimerkiksi lusikka rikkomaan pintajännitystä, jotta vesi pääsee kiehumaan.

Leipä

Leipää ei yleisesti ottaen neuvota lämmittämään mikrossa, sillä tämä lämmitystapa saattaa pilata sen. Noin kymmenen sekunnin mikrossa olon jälkeen leivästä katoaa kosteus ja siitä voi tulla kova ja kuiva.


Tarkennus 22.1.14: Metallisen lusikan voi laittaa vesimukissa useimpiin nykymikroihin, kunhan lusikka ei koske mikron reunaa (voi aiheuttaa kipinöintiä). Vanhoissa mikroissa metalliastioiden käyttö saattaa olla kiellettyä. Tarkista mikroaaltouunisi käyttöohjeesta, saako siinä käyttää metalliastioita.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat