Tiesitkö: Näin pidät ötökät loitolla piknik-koristasi!

Kesä on piknikin kulta-aikaa, mutta eväitäsi odottelee innokkaasti myös pienempien suiden armeija. Näillä nikseillä pidät piknik-korin vain omana ilonasi.

Mitä yhteistä on valkosipulilla, sitruunalla ja vauvojen talkilla? Yllättävää kyllä ne kaikki helpottavat muurahaisten ja muiden olentojen intoa hyökätä eväsleipiesi kimppuun.

1. Sitruunakynttilät

Sitruunakynttilöiden öljy pitää hyttyset ainakin puolentoista metrin päässä eväskoristasi. Kynttilät myös koristavat kauniisti hämärtyvää iltaa.

2. Tuuletin

Voit asettaa pöytätuulettimen tai pienemmän, paristoilla toimivan tuulettimen ruokapöytäsi välittömään läheisyyteen, sillä ötökät vihaavat tuulta!

3. Valkosipuli

Tämä keino ei pure pelkästään vampyyreihin! Tuoretta valkosipulia tai valkosipuliöljyä käyttämällä voit häätää kutsumattomat vieraat, kuten muurahaiset, hyttyset ja kärpäset pois eväidesi kimpusta.

4. Juomat peittoon

Saat eliminoitua ötökät juomasi kimpusta yksinkertaisesti laittamalla juomaan kannen. Näin toimimalla voit jättää juoman turvallisin mielin pöytään, etkä löydä ötököitä palatessasi.

5. Punaviini

Punaviini on mainio hedelmäkärpästen houkutin. Kaada viiniä kuppiin ja aseta se vähän matkan päähän muista juomista ja ruoista. Muista varoittaa kaikkia seurueesi jäseniä ötökkäviinin olemassaolosta, etteivät hedelmäkärpäset päädy vahingossa parempiin suihin.

6. Sitruuna

Myös sitruuna on tehokas luonnonmukainen hyönteiskarkotin. Voit myös sivellä sitä ihollesi, sillä voimakas tuoksu ei ole hyttysten mieleen.

7. Muurahaiseton alue

Voit suojata piknik-alueen ripottelemalla sen ympärille vauvojen talkkia tai maissitärkkelystä. Tällä keinolla pääset eroon ainakin muurahaisista, sillä ne eivät takuulla ylitä rajaa!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja