Tiesitkö? Lihasta voi valmistaa herkullisia sipsejä

Perunalastujen sijaan moni napostelee tänä päivänä juureksista tai ruisleivästä valmistettuja pikkusuolaisia. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että myös ohueksi siivutetusta lihasta voi valmistaa sipsejä.

Nopeasti ja helposti valmistuvat naposteltavat ovat mieluisaa tarjottavaa alkutalven illanvietoissa. Monen yllätykseksi tuttujen perunalastujen sijaan suolaisia ja rapeita napostelupaloja saa valmistettua kylmäsavustetusta lihasta tai meetvurstileikkeleistä.

– Sipsienhän ei aina tarvitse olla perunasta tehtyjä, vaan raaka-aineeksi käy erinomaisesti ohueksi viipaloitu kylmäsavustettu liha tai tuhdisti maustetut meetvurstit ja salamit, HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi vinkkaa.

Lihasipsien valmistus on sekä nopeaa että helppoa. Muutaman käytännöllisen vinkit avulla jokainen voi onnistua loihtimaan kotikeittiössä herkullisia ja hieman tavallisesta poikkeavia napostelupaloja.

– Riittää kun kuivatat siivuja uunissa matalassa lämmössä ja annat jäähtyä hetken. Meetvurstista tehdyt sipsit voi siirtää talouspaperin päälle, niin pinnalle pisaroinutta rasvaa saadaan vähän pois, Honkaniemi neuvoo.

Katso Tero Honkaniemen Lihakoulu-blogista, kuinka lihasipsit valmistuvat!

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat