Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Lihasta voi valmistaa herkullisia sipsejä

Leikkeleitä voi käyttää lihaisien sipsien raaka-aineena.
Leikkeleitä voi käyttää lihaisien sipsien raaka-aineena.Shutterstock
Julkaistu 27.11.2013 10:03(Päivitetty 07.02.2014 16:17)

Perunalastujen sijaan moni napostelee tänä päivänä juureksista tai ruisleivästä valmistettuja pikkusuolaisia. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että myös ohueksi siivutetusta lihasta voi valmistaa sipsejä.

Nopeasti ja helposti valmistuvat naposteltavat ovat mieluisaa tarjottavaa alkutalven illanvietoissa. Monen yllätykseksi tuttujen perunalastujen sijaan suolaisia ja rapeita napostelupaloja saa valmistettua kylmäsavustetusta lihasta tai meetvurstileikkeleistä.

– Sipsienhän ei aina tarvitse olla perunasta tehtyjä, vaan raaka-aineeksi käy erinomaisesti ohueksi viipaloitu kylmäsavustettu liha tai tuhdisti maustetut meetvurstit ja salamit, HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi vinkkaa.

Lihasipsien valmistus on sekä nopeaa että helppoa. Muutaman käytännöllisen vinkit avulla jokainen voi onnistua loihtimaan kotikeittiössä herkullisia ja hieman tavallisesta poikkeavia napostelupaloja.

– Riittää kun kuivatat siivuja uunissa matalassa lämmössä ja annat jäähtyä hetken. Meetvurstista tehdyt sipsit voi siirtää talouspaperin päälle, niin pinnalle pisaroinutta rasvaa saadaan vähän pois, Honkaniemi neuvoo.

Katso Tero Honkaniemen Lihakoulu-blogista, kuinka lihasipsit valmistuvat!

Kuvat: Shutterstock

Lisää aiheesta:

Megahelppoa ja edullista! Anun nopeat feta-kasvispyörykät ovat varma hittiRuokakaupassa odottaa nyt todellinen kultakaivos! Nappaa nämä hevi-herkut ostoskoriin: "Yksi maukkaimmista..."Ruokatoimittaja testasi: Näin saat halvoista pakasteranskalaisista järjettömän hyviä todella helpostiNäin teet pakastepizzasta "vähemmän surullisen" – niksit, joita et ehkä tullut ajatelleeksiKevennetyt pikablinit valmistuvat alta aika yksikön – nämä herkut toimivat niin arjessa kuin juhlassaTässäkö kesän monipuolisin grilliruoka? Näppärät valmistusvinkit takaavat onnistuneen lopputuloksen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:45
    Sähköautot

    Talvi lähestyy: Mitä aloittelevan sähköautoilijan pitää ottaa huomioon?

  • 08:15
    Alkoholi

    Testasimme, saako alkoholijuomia ostettua kaupasta yhdeksän jälkeen

  • 06:45
    Asian ytimessä.doc

    Marika Kojo ajoi kolarin ja sai syöpädiagnoosin samana päivänä: "Elän kuoleman rajapinnoilla"

  • Eilen20:25
    Halloween

    Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"

  • Eilen20:15
    Syöpä

    30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairaus