Tiesitkö? Anaalitapit eivät alun perin olleet seksileluja – näin niitä markkinoitiin ennen vanhaan

Näin seksileluja huolletaan 0:50
Katso, miten seksileluja kannattaisi kotona huoltaa.

Anaalitappien kaltaisia "peräsuolen laajentimia" käytettiin alun perin lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Brittiläinen televisio-ohjelma Quite Interesting pöyristytti ystävänpäivänä Twitter-seuraajiaan kertomalla, että 1940-luvulla anaalitappeja markkinoitiin apuna päänsärkyyn.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Päänsärky ei ollut ainut asia, joihin anaalitapeilla ennen vanhaan haettiin helpotusta.

Esimerkiksi 1800-luvun lopulla myyntiin tulleet Dr. Young's Ideal Rectal Dilators -tuotteiden mainostettiin auttavan päänsäryn lisäksi esimerkiksi hulluuteen, pahanhajuiseen hengitykseen, akneen, anemiaan, ruokahaluttomuuteen, ripuliin ja ummetukseen.

Anaalitappien käyttö sata vuotta sitten

Erilaisesta käyttötarkoituksesta huolimatta anaalitappien käyttötapa ei eronnut nykyisestä, kertoo IFL Science.

Käyttäjiä kehotettiin lämmittämään laajennin ja liukastamaan se esimerkiksi vaseliinilla, minkä jälkeen tappi kehotettiin työntämään peräsuoleen kyykkyasennossa.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi laajenninta suositeltiin pidettävän peräaukossa puoli tuntia tai tunnin verran, vaikka jo kymmenenkin minuutin käyttö oli valmistajan mukaan hyödyllistä.

Laajentimia oli myynnissä eri kokoisia. Ennen suurempaan kokoon siirtymistä käyttäjiä kehotettiin lämmittelemään pienemmällä anaalitapilla, jota harjoitusmielessä tuli liikuttaa peräsuolessa edestakaisin.

Virasto tuhosi anaalitapit

Laajentimet kehitelleen Dr. Youngin kerrotaan myöntäneen, että osa potilaista pelästyi nähdessään laajentimen. Pelko ei kuitenkaan ollut syynä siihen, että tuote painui historiaan.

Anaalitappien taival lääkinnällisenä laitteena saavutti päätepisteen 1940-luvulla, kun Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto otti erän peräsuolen laajentimia hampaisiinsa. Viraston mukaan tuotteet olisivat terveydelle vaarallisia, jos niitä käytettäisiin etiketissä suositellulla tavalla.

Dr. Youngin peräsuolen laajentimet tuhottiin.

Samankaltaisen kohtalon kärsivät lääketieteestä innostuneen George Starr Whiten "Recto Rotor" -laitteet, eräänlaiset anaalitapit nekin, joita myytiin vuoteen 1931 asti hoitokeinona eturauhasvaivoihin, ummetukseen ja peräpukamiin.

Anaalitapit nykyään

Vasta 1990-luvulla anaalitappeja alettiin markkinoida seksileluina. Nykyään anaalitappeja on saatavilla erilaisilla lisätoiminnoilla, kuten vibraattoreilla – joissain malleissa on jopa langaton verkkoyhteys ja kamera.

Enää anaalitapin ei väitetä parantavan hulluudesta, mutta seksileluun tutustuminen voi toki hullaannuttaa ihmisen seksiin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: IFL Science, Medium

Lue myös:

    Uusimmat