Mainos

Tietomurto maksoi Ashley Madisonille miljoonia – korvauksia jaetaan paljastuneille pettämissivuston käyttäjille

Puolisoiden pettämiseen tarkoitetun treffailusivusto Ashley Madisonin käyttäjätietoja vuoti julkisuuteen kaksi vuotta sitten. Yhtiö on nyt maksamassa korvauksia käyttäjilleen yli 11 miljoonaa dollaria.

Pettämissivusto Ashley Madison korjaa kaksi vuotta sitten tapahtuneen tietovuodon jälkiä yhä. Sivuston emoyhtiö kiistä edelleen tehneensä mitään väärin, mutta on silti suostunut sovittelemaan pettämissivustoa vastaan nostetun ryhmäkanteen Yhdysvalloissa.

Ruby Corp on valmis maksamaan 11,2 miljoonaa dollaria eli lähes 10 miljoonaa euroa kanteeseen osallistuneille. Liittovaltion tuomarin on kuitenkin vielä hyväksyttävä summa St. Louisissa.

Urkitut käyttäjätiedot ovat maksaneet Ruby Corpille lähes neljänneksen sen liikevaihdosta, uutistoimisto Reuters kertoo. Yhtiö joutui myös sijoittamaan varallisuuttaan turvallisuuden ja yksityisyyden parantamiseksi vakuuttaakseen uudet käyttäjät turvallisesta käyttökokemuksesta.

Jo maksamiensa 11,2 miljoonan dollarin lisäksi yhtiö maksoi viime vuonna 1,6 miljoonaa dollaria korvauksia Yhdysvaltain kuluttajavirastolle FTC:lle ja 13 osavaltiolle.

Paljastuneista käyttäjätiedoista kärsineet käyttäjät voivat saada korvauksia jopa 3500 dollaria, jos he ovat kirjanneet tapauksesta syntyneet vahingot riittävän hyvin.

Lähde: Engadget


***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.