Mainos

Facebook maksaa yli puolen miljoonan euron sakot Britanniassa – taustalla käyttäjätietojen luovuttaminen kohuyhtiölle

Facebook on myöntynyt maksamaan puolen miljoonan punnan eli noin 570  000 euron sakot Britannian tietosuojaviranomaiselle ICO:lle Cambridge Analyticalle päätyneiden käyttäjätietojen vuoksi, ICO kertoo tiedotteessa.

ICO määräsi sakon viime vuoden lokakuussa. Facebook valitti päätöksestä. Sosiaalisen median jätti on nyt luopunut valituksestaan, muttei myönnä syyllisyyttä asiassa.

Cambridge Analytica oli osallisena muun muassa Donald Trumpin presidentinvaalikampanjassa sekä kotimaansa Brexit-kampanjassa. Yhtiön tarkoituksena oli datan kerääminen käyttäjistä ja kerätyn datan hyödyntäminen kohdemarkkinoinnissa ja mielipidevaikuttamisessa. 

Sakko maksetaan Britannian valtionvarainministeriölle. Sekä ICO että Facebook maksavat vuoden mittaisessa kiistassa syntyneet lakikulunsa itse.

–  Olemme tyytyväisiä, että Facebook on ottanut, ja ottaa vastaisuudessakin, merkittäviä askeleita tietojen suojelun perusperiaatteiden noudattamiseksi, viranomaisen edustaja kertoo tiedotteessa.

Facebookin edustaja puolestaan pahoittelee sitä, ettei yhtiö perehtynyt riittävästi Cambridge Analyticaa koskeviin väitteisiin jo vuonna 2015.

–  Teimme silloin suuria muutoksia, joilla merkittävästi rajoitimme tietoja, joihin sovellusten kehittäjät pääsevät käsiksi.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja