Mainos
Mainos

Tiedätkö oikeasti, mistä maksat? Moni suomalainen maksaa tyhjästä datasta

Tuoreessa kyselytutkimuksessa selvisi, että harva suomalainen oikeasti tietää, mistä kännykkänsä datapaketin mukana maksaa.

Uusi suomalainen matkapuhelinoperaattori, Moi Mobiili teetti vastikään kyselytutkimuksen, jossa tarkasteltiin suomalaisten datan käyttöä mobiililaitteilla. Kyselytutkimuksessa selvitettiin myös sitä, kuinka paljon suomalaiset oikeasti tietävät datankäytöstään.

Suomalaiset maksavat turhaan rajoittamattomasta datasta

Huomionarvoista Moi Mobiilin tutkimuksessa oli, että vaikka suomalaiset osaavatkin arvioida datankäyttöään suhteellisen oikein, suurin osa maksaa silti turhasta. Jopa 80 prosenttia vastaajista kertoi, että heillä on rajaton datankäyttö matkapuhelinliittymässään – vaikka pienempi datapaketti riittäisi omiin tarpeisiin.

Rajattomalla tarkoitettiin tutkimuksessa sitä, että liittymän käyttäjä voi kiinteällä kuukausihinnalla käyttää nettiä rajattomasti yhteysnopeuden heikkenemättä. Suurin osa suomalaisista operaattoreista luonnollisesti veloittaa tällaisista rajattomista pakettiliittymistä enemmän kuin liittymistä, joissa datamäärää on rajoitettu.

Näin suomalaiset vastasivat:

Sisältyykö matkapuhelinliittymääsi rajoittamaton datan käyttö vai onko sitä rajoitettu?
– Rajoittamaton: 80 prosenttia
– Rajoitettu: 12 prosenttia
– En osaa sanoa: 7 prosenttia

Todelliset käyttömäärät lähellä arvioita

Kyselytutkimuksen mukaan nettiä käyttävistä naisista vain hieman alle puolet osasi arvioida käyttämänsä datan määrän oikein. Vastaavasti miehistä kolme neljäsosaa miehistä arvioi datankäyttönsä oikein.

Lähes 20 prosenttia vastaajista käytti alle yhden gigan dataa kuukaudessa modiililaitteillaan. Niin ikään noin 20 prosenttia käytti 1–3 gigaa dataa kuukaudessa mobiililaitteillaan. Yhteensä 45 prosenttia vastaajista käytti dataa alle 5 gigaa kuukaudessa. Datan suurkuluttajia oli vähän: yli 20 gigaa dataa kuukaudessa käyttäviä oli vain noin yksi kymmenestä.

Moi on uusi suomalainen palveluoperaattori, joka toimii DNA:n mobiiliverkossa. Palveluoperaattoriksi kutsutaan mobiililiittymiä myyvää yritystä, jolla ei ole omaa televerkkoa, vaan joka vuokraa sitä joltain verkko-operaattorilta. Moin taustalla oleva yhtiö perustettiin viime keväänä ja liittymien myynti alkoi huhtikuussa 2016. Yrityksen moderni palvelualusta on luotu asiakaslähtöisen toimintamallin varmistamiseksi. Moi käyttää digitaalisia ja modulaarisia teknologiaratkaisuja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.