Mainos

Tiedätkö, miltä lintu näyttää ilman höyheniään? Todennäköisyyksiä uhmaava Lemon-papukaija elää nakuna

2:00

Erikoisen ulkonäkönsä vuoksi Lemonista on tullut julkkis Instagram-kuvienjakopalvelussa.

Instagram-julkkikseksikin noussut rakkauspapukaija Lemon ei ole aivan tavallinen lintu. Se nimittäin elää elämäänsä nakuna – siis ilman höyheniä!

Lemonin elämä alkoi tavanomaisesti, mutta pian se alkoi menettää sulkiaan. Kävi ilmi, että Lemon sairastaa harvinaista sairautta, joka muun muassa tekee sulista epämuodostuneita ja vaikuttaa immuunijärjestelmään.

Tauti huomattiin eläinlääkärin testeissä: Lemon sai PBFD-viruksen vuosia sitten, mutta jäi henkiin. Sairauteen voisi kuolla, mutta kaikkia todennäköisyyksiä uhmaava Lemon elää tavallista, muutoin tervettä linnunelämää.

– Lemon voi elää hieman lyhyemmän elämän kuin normaalin 10–15 vuotta, mutta vannon, että se saa parhaan elämän, jonka voimme antaa, omistaja kertoo Instagramissa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Joitakin rajoitteita tauti aiheuttaa: Lemon ei esimerkiksi saa munia eikä stressaantua muutenkaan. Sen elämän pitää siis olla melko tasaista.

– Lemon on hyvin vahva, ja jos se selvisi viruksesta, olen varma, että saamme nauttia sen seurasta vielä monia vuosia.

Lemonia pidetään eristyksissä, koska tauti voisi tarttua muihin lintuihin. Yksi ystävä sillä kuitenkin on: Indy, jolla on jo sama sairaus. Indy ei ole menettänyt sulkiaan taudin vuoksi. Kaksikko on asunut yhdessä jo kolme vuotta!

Katso videolta, miten Lemon ja Indy sukivat toisiaan!

​​​​​​​

Osittainen lähde: Instagram.com​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.