Tiedätkö, mikä on todella terveellistä? Älä sorru näihin virheisiin

Terveellisten elämäntapojen tärkeyttä korostetaan nykypäivänä hurjasti. Tiedätkö sinä, mikä on todella terveellistä?

Nykypäivänä terveellisistä elämäntavoista puhutaan paljon ja aiheesta on saatavilla vaikka kuinka paljon tietoa. Terveellisiä elämäntapoja orjallisesti noudattava saattaa kuitenkin sortua tietämättään virheisiin, jotka ovat kaukana terveellisistä valinnoista.

Ajatellaan, että luomuruoka on aina paras vaihtoehto

Terveellisiä elämäntapoja noudattavat pitävät usein luomuruokaa erityisessä arvossa. Tiettyjen tuotteiden kohdalla on erityisen perusteltua valita luomua, mutta joidenkin tuotteiden kohdalla luomu-merkintä ei merkitse eroa tuotteiden välillä. Jos tuote on merkitty luomuksi, ei se tarkoita automaattisesti, että tuote olisi vastaavan tuotteen ei-luomua versiota terveellisempi.

Urheilusta tulee pakkomielle

Orjallisesti terveellistä ruokavaliota noudattavat ja hurjasti urheilevat saattavat pahimmillaan karsia sosiaalista kanssakäymistään pyhittäkseen entistä enemmän aikaa urheilulle. On tärkeää muistaa, että myös sosiaalisten suhteiden hoitaminen on hyvin tärkeää ihmisen hyvinvoinnille.

Unen merkitystä väheksytään

Jos aamulla tulee herättyä jo kukonlaulun aikaan siitä syystä, että ehtii aamulenkille, vaikka unet olisivat jääneet vähiin, tekee kropalleen karhunpalveluksen. Ihmisen on saatava tavallisesti vähintään seitsemän tuntia yössä unta, eikä urheilu korvaa kunnon unia terveellisyydessä. Uni on kaiken kaikkiaan äärimmäisen terveellistä!

Kevytjuomia pidetään terveellisinä

Terveellisiä elämäntapoja noudattavat sortuvat ajoittain siihen harhaluuloon, että keinotekoisesti makeutetut juomat olisivat matalan kaloripitoisuutensa vuoksi erityisen terveellisiä. Useissa tutkimuksissa on kuitenkin saatu tuloksia, joiden mukaan nimenomaan keinotekoisilla makeutusaineilla makeutetut tuotteet eivät tekisi hyvää terveydelle tai vyötärölle.

Vedenjuontia ylistetään

Vaikka vesi on äärimmäisen tärkeää ihmiskeholle ja veden runsasta nauttimista pidetään terveiden elämäntapojen tukipilarina, ei vettä saa juoda liikaa. Liika vedenjuonti ei tee hyvää kropalle ja nesteiden nauttimista on hyvä seurata terveellisyyden nimessä, jos vettä tulee nautittia merkittäviä määriä päivässä. Kohtuus kaikessa on terveiden elämäntapojen perusta – myös vedenjuonnin kohdalla.

Uskotaan, että lääkäri on väärässä

Kaikki tekevät toki virheitä, mutta kaikkeen internetistä luettuun tietoon ei kuitenkaan ole syytä luottaa. Nykyään informaatiota on tarjolla hurjasti ja terveille elämäntavoille vannoutuneella saattaa olla tapana ottaa asioiden terveysvaikutuksista aktiivisesti selvää. On hyvä muistaa, että lääkärit ovat terveydenhoidon ammattilaisia, sen sijaan että luottaisi kaikkeen lukemaansa sokeasti.

Tuote on terveellinen, koska se näyttää siltä

Nykyään panostetaan paljon tuotteiden ulkonäköön, eikä terveellisen oloinen ulkomuoto välttämättä tarkoita sitä, että tuote olisi erityisen terveellinen. Tuotteisiin lisätään usein esimerkiksi hurjia määriä sokeria, vaikka pakkauksen perusteella voisi kuvitella, että kyseessä on oikea terveystuote.

Kaikki liikunta on hyvästä

Liikunta on äärimmäisen terveellistä, mutta omaa kehoa ei kuitenkaan terveellisyyden nimissä ole syytä rääkätä liikaa. Jos vannoutunut urheilija kärsii univaikeuksista, heikentyneestä immuunipuolustuksesta tai jatkuvasta lihassärystä, on syytä kiinnittää huomiota siihen, ettei rääkkää kehoaan liikunnalla liikaa.

Ruokavaliota tarkkaillaan pakonomaisesti

Terveellisten elämäntapojen noudattaminen on hyväksi keholle, mutta on tärkeää kiinnittää huomiota myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Jos kalorien tarkkailu ja eri ruoka-ainepitoisuuksien tarkkailu alkaa vaikuttaa hyvin hallitsevasti omiin rutiineihin, on syytä miettiä, onko omaa kehoa kuunneltu hyvinvoinnin nimessä riittävästi.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Colourbox

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat