Tiedätkö kuka yleisurheilija tienaa eniten maailmassa? Yllätysnimi takoo miljoonatilin

Yhdysvaltojen Sydney McLaughlin jäi täysin maan mestaruuskisojen naisten 400 metrin aitojen ME-juoksussa voittaja Dalilah Muhammadin varjoon. Toiseksi kisassa tullut McLaughlin nousee esiin toisessa tilastossa, sillä hän tienaa yleisurheilijoista eniten maailmassa, kertoo Sportbladet.

Muhammad rikkoi juoksussa 16 vuotta vanhan maailmanennätyksen ajalla 52,20. 19-vuotias McLaughlin on kuitenkin yleisurheilun kuumimpia nimiä tällä hetkellä. Hän on solminut vastikään 1,5-2 miljoonan dollarin (noin 1,35-1,8 miljoonaa euroa) kenkäsopimuksen. Summaan ei kuulu mahdollisia bonuksia.

Tämän hetkinen maailman nopein mies Christian Coleman ei ole tulotasoltaan edes lähelläkään, sillä hänen tienestinsä eivät ole edes puolia McLaughlinin tuloista.

– Kyllä, hän on nyt parhaiten palkattu. Usain Boltin lopettamisen jälkeen ei ole ollut ketään, joka saisi ne rahat. Hän saa liksaa samalla tavalla kuin hän olisi satasen sprintteri, tähden ruotsalaismanageri Daniel Wessfeldt sanoo.


Selitys hirmutuloihin on se, että hän on yhtä paljon valokuvamalli kuin yleisurheilija.

– Se on tietenkin tärkeää markkinoinnin ja mainostamisen kannalta. Se on huomattavampaa naisten kohdalla kuin miesten. Samalla hän on kuitenkin iso tähti. Hän on edelleen nuori ja voi dominoida lajissaan monina vuosina tulevaisuudessa, Wessfeldt toteaa.

McLaughlinilla on sopimus jättiagenttifirma Williams Morris Endeavorin kanssa. Yhtiö edustaa urheilun saralla Novak Djokovicia, Serena Williamsia ja Henrik Stensonia. Se edustaa sen lisäksi Backstreet Boysia, Adelea, Matt Damonia ja Ben Affleckia

Yhdysvaltalaisen tehdessä kenkäsopimusta, tuli siitä tarjoussota, jonka voitti lopulta New Balance. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään kengistä, vaan yhtä paljon vaatteista. McLaughlinilla on Instagramissa lähes 400 000 seuraajaa. Hän debytoi olympiatasolla jo 16-vuotiaana ja hänellä on takonut kolme junioreiden maailmanennätystä, joista aika 52,75 on edelleen voimassa.

Lue myös:

    Uusimmat