Jättiyhtiön konkurssi yllätti – iso isku Lapin matkailulle: "Äkkiä puhutaan tuhansista matkailijoista, jotka voivat jäädä saapumatta"

Thomas Cookin konkurssi voi viedä elintärkeät brittituristit Lapista – Visit Rovaniemen toimitusjohtaja arvioi tilanteen vakavuutta 4:29

Napapiirillä herättiin Thomas Cookin konkurssiuutisiin yllättyneinä, kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen. Yhtiö lennättänyt Suomeen britti- ja ranskalaisturisteja.

– He ovat talvikauden suurimpia asiakkuuksiamme, kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

– Tietysti toivoimme, ettei tähän johtopäätökseen olisi tultu.

Kriittisin asiakasryhmä Rovaniemen kannalta on tällä hetkellä kaupunkiin päivälennoilla saapuvat matkustajat.

– Jos tulee kymmeniä koneita, ja niissä kaikissa matkustaa parisen sataa ihmistä, niin äkkiä puhutaan tuhansista matkailijoista, jotka voisivat jäädä saapumatta silloin joulukuun aikana.

Lappi kiinnostaa jatkossakin, Kärkkäinen lupaa

Kärkkäinen suhtautuu Lapin turismin jatkoon takaiskusta huolimatta luottavaisesti.

– Mikään yllättävä piirrehän tällainen konkurssi ei välttämättä ole. Siellä tapahtuu sitten uudenlaista markkinajakoa. Markkinathan perinteisesti hoitaa ja järjestäytyy jollain tapaa.

Hän muistuttaa, että Lappi on joka tapauksessa vetovoimainen matkakohde.

– Uskon, että moni haluaa Lappin apajille jatkossakin. Se, kuka hoitaa tämän kriittisen kauden, eli joulukuun vaihteen, lennot, on meille tietysti polttava kysymys tällä hetkellä.

Seuraukset työntekijöille

Toimitusjohtaja myöntää, että konkurssin kaltainen mullistus vaikuttaa myös matkailualalla työskenteleviin.

– Mutta alan yritykset osaavat kyllä menetellä tilanteessa sopimusten mukaan. Jos toimenpiteisiin ryhdytään, niin niistä kyllä vastuullisesti tiedotetaan, hän linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat