THL: Terveydenhuollon ammattilaisten rokotuskattavuus vaihtelee ammattiryhmittäin ja alueittain

8:51
Viiden jälkeen kävi läpi THL:n johtavan asiantuntijan kanssa rokotekattavuuden tilanteen ympäri Suomea – "Kohdentaminen voitaisiin alottaa ensi viikolla".

Terveydenhuollon ammattilaisten rokotuskattavuudessa on vaihtelua ammattiryhmittäin ja alueittain, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotteessaan.

Määrällisesti eniten koronarokotteen saaneita oli lähi- ja sairaanhoitajissa. Heistä rokotteen oli saanut 95  600. Lääkäreistä oli rokotettu noin 13  900.

Kuitenkin suhteellisesti lääkäreitä oli rokotettu hoitajia enemmän. Lääkäreistä koronarokotteen oli saanut liki 60 prosenttia, kun taas röntgenhoitajista rokotteen saaneita oli puolet, laboratoriohoitajista ja sairaanhoitajista reilut 40 prosenttia sekä kätilöistä ja terveydenhoitajista vajaat 40 prosenttia.

Rokotuskattavuudessa on THL:n mukaan suuria eroja myös eri sairaanhoitopiirien välillä.

Sairaanhoitajilla rokotuskattavuus vaihteli 34–61 prosentin välillä ja lähihoitajilla 18–40 prosentin välillä. Lääkärien kohdalla rokotuskattavuus vaihteli puolestaan alueesta riippuen 48:sta 77 prosenttiin.

Suurimmat alueelliset erot olivat kätilöiden ja hammashuollon rokotuskattavuudessa. Kätilöistä rokotuksen oli saanut eri alueilla 15–74 prosenttia ja hammaslääkäreistä 8–67 prosenttia.

Selvityksessä on otettu huomioon 15. huhtikuuta mennessä annetut koronarokotteet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja