THL: Suomessa annettu lähes 20 000 annosta koronarokotetta – muutama ilmoittanut allergisista reaktioista ja muista haitoista

Rokotustutkimuskeskuksen johtaja kommentoi, voiko suomalaiset olla rokotettuna jo kesäksi:"Olen optimistisempi aikataulun suhteen, jos helpotusta tulee muiden rokotteiden kautta" 2:41
Rokotustutkimuskeskuksen johtaja kommentoi, voiko suomalaiset olla rokotettuna jo kesäksi: "Olen optimistisempi aikataulun suhteen, jos helpotusta tulee muiden rokotteiden kautta"

Suomessa on annettu lähes 20  000 annosta koronarokotetta, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Rokotusrekisterin mukaan rokoteannoksia on käytetty runsaat 11  000 kappaletta, mutta sen tiedot tarkentuvat THL:n mukaan takautuvasti, joten todellinen määrä on ilmoitettua suurempi.

Perjantaina THL kertoi, että Suomessa on raportoitu kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamasta taudista johtuvaa kuolemantapausta. Yhteensä koronakuolemia on Suomessa tilastoitu 586 kappaletta epidemian alusta alkaen.

THL:n tilastojen mukaan sairaalahoidossa on 176 koronapotilasta. Heistä teho-osastolla on 29. Tehohoidossa olevien määrä on laskenut kolmella torstain tiedoista ja muiden sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä seitsemällä.

Aiemmin tänään THL kertoi, että Suomessa on raportoitu 296 uutta koronavirustartuntaa.

Kahden viime viikon aikana on ilmoitettu 3  420 tartuntaa, mikä on 1  155 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Yhteensä Suomessa on koko epidemian aikana vahvistettu runsaat 38  000 tartuntaa.

Rokotteista seitsemän haittailmoitusta

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle on tähän päivään mennessä rekisteröity seitsemän haittavaikutusilmoitusta koronavirusrokotteesta.

Yleisimmin ilmoitetut haittavaikutukset ovat allergiset reaktiot, mukaan lukien anafylaktinen reaktio, rokotuskohdan reaktiot sekä lihaskipu.

Tiedot koskevat Fimean mukaan epäiltyjä yhteyksiä, jotka kuvaavat ilmoittajien havaintoja ja näkemyksiä. Päätelmiä rokotteiden hyödyistä ja riskeistä voidaan tehdä vasta, kun kaikki asiaankuuluvat tiedot on käyty tieteellisesti läpi osana lääkkeen turvallisuusseurantaa.

Ensimmäiset koronavirusrokotukset aloitettiin Suomessa 27. joulukuuta. Rokotukset ovat sen jälkeen käynnistyneet eri puolilla maata.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi tänään, että Päijät-Hämeessä annetaan yli tuhat koronavirusrokotetta ensilinjan työntekijöille sekä muille sosiaali- ja terveysalan työntekijöille tämän viikon loppuun mennessä.

Ensi viikolla sosiaali- ja terveysalan henkilöstön rokotuksiin on Päijät-Soten mukaan varattavissa noin 500 aikaa.

Suomessa on tällä hetkellä käytössä vain Biontechin ja Pfizerin valmistama rokote. Kyseinen rokote oli ensimmäinen, joka sai myyntiluvan EU:ssa.

Yhdysvaltalaisen lääkeyhtiön Modernan rokote sai käyttöluvan loppiaisena. Aiemmin tänään Euroopan lääkevirasto kertoi, että päätös AstraZenecan ja Oxfordin koronarokotteen hyväksymisestä saatetaan tehdä jo tammikuun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat