THL: Suomessa on todettu 390 uutta koronatartuntaa ja viikonlopulta 7 koronakuolemaa – rokotustodistus käyttöön toukokuussa

5:05
MTV ratsasi helsinkiläisbaarin yhdessä viranomaisten kanssa – tältä ravintolassa näytti.

Suomessa on todettu 390 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 6 163 tartuntaa, mikä on 966 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3 470 tartuntaa. Se on 777 enemmän kuin edeltävän viikon aikana.

Koronatartuntoja on tähän mennessä raportoitu yhteensä 54 132.

Viikonlopun aikana todettiin yhteensä seitsemän koronaan liittyvää kuolemaa. Tautiin liittyviä kuolemia on tähän mennessä raportoitu 733.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 170 ihmistä, joista teho-osastoilla on 30 potilasta.

Virusmuunnoksia on todettu tähän mennessä yhteensä 556 kappaletta. Näistä 530 on Britannian muunnosta, 25 Etelä-Afrikan ja yksi Brasilian muunnosta.

Taudin ilmaantuvuus on kasvanut 11 sairaanhoitopiirin alueella. Ilmaantuvuusluku kertoo tautitapaukset kahden viikon ajalta sataatuhatta asukasta kohden.

Suomessa 282  730 ihmistä on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Rokotteen toisen annoksen on saanut yli 73  000 ihmistä. Yhteensä rokoteannoksia on annettu melkein 356  000.

Eniten rokoteannoksia on annettu Helsingin ja Uudenmaan (Hus), Varsinais-Suomen sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirien alueilla.

Selkeästi eniten koronarokotteen saaneita löytyy 80 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien joukosta. Tämänikäisistä rokotteen on saanut yli 120  000.

Rokotustodistus käyttöön toukokuussa

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on täsmentänyt tietoja sähköisestä koronarokotustodistuksesta. 

Ministeriön mukaan todistuksessa näkyisi tietoja muun muassa rokotetusta ihmisestä ja annetusta rokotteesta. Todistuksen saisi käyttöönsä Omakanta-palvelusta ja se voisi olla puhelimesta näytettävä sähköinen rokotustieto, joka voitaisiin myös tulostaa paperille.

Sähköinen koronarokotustodistus pyritään saamaan käyttöön toukokuussa. Sitä ennen vaaditaan kuitenkin STM:n asetus, joka tarkentaisi asiakastietolakia. Tavoitteena on, että asetus olisi valmis alkukeväästä.

Lisäksi STM:n tarkoituksena on, että myös muita rokotuksia koskevat todistukset voitaisiin saada suoraan Omakanta-palvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja