THL:n Mika Salminen MTV Uutisille: Koronan ilmaantuvuuslukua tulee tulkita nyt eri tavalla kuin aiemmin

4:05
Tuleeko nyt tarkastella tartuntamääriä vai sairastuvuuslukua? THL:n Salminen kertoo kuinka koronatilannetta tulee tulkita

THL:n johtajan Mika Salmisen mukaan koronavirustartunnoista johdettua ilmaantuvuuslukua tulisi jatkossa tulkita toisella tavalla koronaviruksesta aiheutuvien vakavien tapausten määrän laskiessa.

Salminen kommentoi asiaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Rokotusten eteneminen vaikuttaa siihen, millainen vaikutus koronalla on tartunnan saaneisiin ihmisiin.

– Ilmaantuvuuslukua pitää tulkita toisella tavalla kuin aikaisemmin. Rokotusten myötä taudin vaikutus väestötasolla muuttuu.

– Pitää katsoa tarkemmin sairastavuus- ja kuolleisuuslukuja ja katsoa, mikä on tilanne hauraimpien ihmisryhmien kohdalla, jotka on rokotettu, jotta siellä ei tapahdu mitään yllättävää, Salminen summaa.

THL:n johtaja muistuttaa, että kaksi annosta saaneiden, iäkkäimpien keskuudessa tartuntoja on tällä hetkellä hyvin vähän.

Tartuntoja etenkin baareista

Suomessa on todettu tänään 300 uutta koronaviruksen aiheuttamaa tartuntaa. Mika Salmisen mukaan tartuntoja ja altistumisia on lähtenyt viime aikoina liikkeelle ravintoloista ja baareista.

– Tietoahan tulee epätasaisesti riippuen siitä, miten hyvin eri sairaanhoitopiireissä on pystytty tartuntoja jäljittämään. Esimerkiksi Lahdesta on ilmoitettu, että kolme ravintolaa on tunnistettu, joissa tartuntoja on selvästi tullut.

– Viitisenkymmentä tartuntaa noin kolmen hengen altistumisesta. Lisäksi on 15 ravintolaa, joissa on ilmoitettu altistumisia, joita nyt seurataan, tuleeko tartuntoja.

Salminen kertoo, että ravintolat, joissa tartuntoja on saatu, ovat olleet baarityyppisiä paikkoja.

Katso Mika Salmisen koko haastattelu jutun videolta! Tutustu myös muuhun MTV Uutiset Liven tarjontaan täällä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja